07 Μαρτίου 2017

[7 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ] Με τον... Λούκι Λουκ παρομοιάζουν τον Μαρινάκη οι Πορτογάλοι

[7 προπονητές κι έναν Πρόεδρο έχουμε φάει από τον Ολυμπιακό... μετά από ήττες με ΠΑΟΚ απολύθηκαν οι Βάλε (1959), Σπάιτς (1969), Άλαν Άσμαν (1972), Μπάκινγκχαμ (μετά το επικό 4-0 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τη Θ7 γεμάτη ΠΑΟΚτσήδες), Γεωργιάδης (1986), Γρηγοριάδης (μετά το θρυλικό 6-1 στις Σέρρες), Μπέντο (2017).... φάγαμε κι έναν Πρόεδρο... τον Κόκκαλη ΧΟΧΟ όταν το 2010 τους κερδίσαμε 2 φορές στα πλέι οφ και τους αφήσαμε εκτός Ευρώπης]

Τα πορτογαλικά ΜΜΕ εξακολουθούν να επιτίθενται στον Ολυμπιακό, μετά την απόλυση του Πάουλο Μπέντο.

Η πορτογαλική ιστοσελίδα sapo.pt. σε δημοσίευμά της χαρακτηρίζει τους “ερυθρόλευκους” ένα “Παράξενο νεκροταφείο Πορτογάλων προπονητών” και παρομοιάζουν τον κ. Μαρινάκη με τον Λούκι Λουκ.

"Ο Πάουλο Μπέντο είναι το τελευταίο θύμα του προέδρου Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος είχε στην ομάδα του Πειραιά και τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα", γράφουν οι Πορτογάλοι και συνεχίζουν: "Η ευκολία με την οποία απολύθηκε ο Πάουλο Μπέντο δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, συνηθίζει να απαλλάσσεται από τους προπονητές του Ολυμπιακού. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, που είχε προσληφθεί τον περασμένο Αύγουστο, απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Λίγη σημασία έχει για τον Μαρινάκη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία σε μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του.

Ο Μπέντο έγινε ο τέταρτος Πορτογάλος προπονητής που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τα τελευταία έξι χρόνια. Ο πρώτος ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έφτασε τον Ιούνιο του 2012 στον Πειραιά και απομακρύνθηκε επτά μήνες αργότερα. Και εκείνος ήταν τότε πρώτος και με διαφορά στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρινάκης, όπως ο Λούκι Λουκ, πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του. Ίσως γιατί φοβάται τη σκιά του…

Ο δεύτερος Πορτογάλος που έλαβε αυτά τα… προνόμια από τον “περίεργο” διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού ήταν ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Ισπανό Μίτσελ τον Ιανουάριο του 2015.

Ο πρώην πρωταθλητής με την Πόρτο δεν μακροημέρευσε. Αποχώρησε με κοινή συναινέσει διαζύγιο, έχοντας έρθει σε διένεξη με οπαδούς αντιπάλων ομάδων.

Τον διαδέχτηκε ένας συμπατριώτης, ο Μάρκο Σίλβα, που έγινε ο Πορτογάλος ρέκορντμαν παραμονής στον Ολυμπιακό.

Στην πραγματικότητα ο Μάρκο Σίλβα συμπλήρωσε μία σεζόν. Εξαιρετικό ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γερμανός Λίνεν είχε απολυθεί από τον Ολυμπιακό στους δύο μήνες.

Ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ έκανε ακόμα ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: στα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος κέρδισε τα 28.

Παρόλα αυτά, έφυγε. Έγινε αναφορά σε προσωπικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πάντα στον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι προσωπικά. Και στο επίκεντρο αυτού του πολέμου προσωπικοτήτων είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Τώρα, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, έρχεται ένας άλλος προπονητής να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος που πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τον Ολυμπιακό.

Με μπόνους από τον Μπέντο την παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η δυσαρέσκεια του προέδρου φαίνεται ότι δεν έχει όρια…".