13 Μαρτίου 2017

ΠΟΑΣΥ προς ΥΕΘΑ: Νομοθετήστε τις δεσμεύσεις σας

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις των αστυνομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επίκειται η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, και άρα θα υπάρξει μείωση εσόδων στα επικουρικά ταμεία μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Παράλληλα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών ζητούν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Διαβάστε όλη την Επιστολή:

Προς:

1)Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης,
κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
2)Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κύριε Υπουργέ,

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, βάσει Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας και του εξορθολογισμού των κοινωνικών πόρων, επίκειται η κατάργηση αυτών και άρα, θα υπάρξει μείωση εσόδων στα επικουρικά ταμεία (ν.4387/2016,) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Για άλλη μια φορά Κύριε Υπουργέ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε υπεύθυνα τα μέλη μας και τούτο διότι, καίτοι έχουμε εγγράφως υποβάλλει σχετικό αίτημα από 2 Αυγούστου 2016 (αρ. Πρωτ.: 505/1/25) ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί η εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 134, 27-7-16), θεσμοθετήθηκε κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο, η βούληση της πολιτείας για την εκπροσώπηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Ενώ το αίτημά μας έχει γίνει αποδεκτό στο παρελθόν από όλες τις Ηγεσίες, εντούτοις δεν έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτησή του προκειμένου να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η αδικία που γεννά η δυσανάλογη εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο Ταμείο σημειωτέον ότι η πλειονότητα των μετόχων προέρχεται από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επομένως, πέραν της άμεσης ενημέρωσης που οφείλετε να μας παράσχετε όσον αφορά στην προαναφερόμενη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις δικές σας θέσεις, αιτούμαστε για μια ακόμα φορά την προώθηση προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης του θέματος της εκπροσώπησης, ώστε να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ και εκπρόσωπός μας, χάριν της χρηστής διοίκησης και της ορθής συνδικαλιστικής μας λειτουργίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος