13 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΗΛΙΘΙΟΙ-Επική γκάφα! Τούρκοι έκαψαν τη γαλλική αντί για την ολλανδική σημαία!

Έχουν τα ίδια χρώματα, δεν θέλει να μπορεί να μπερδευτεί ο έξαλλος Τούρκος! Και να που έγινε το… κακό, όταν εξαγριωμένοι, με τη στάση της Ολλανδίας, Τούρκοι αποφάσισαν να κάψουν την ολλανδική σημαία. Αλλά μπέρδεψαν τις… ρίγες και έκαψαν (με τα κόπων και βασάνων) τη σημαία της Γαλλίας.

Όλα έγιναν στην πλατεία Τζουμχουριέτ της Σαμσούντας το περασμένο Σάββατο (11.03.2017) λίγο αφού είχε… ξεσπάσει ο διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία μετά την άρνηση της Χάγης να δεχτεί στο έδαφός της τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αργότερα, ακολούθησαν κι άλλα επεισόδια, όπως η απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων.

Πήραν λοιπόν τη σημαία (που νόμιζαν ότι ήταν) της Ολλανδίας και άρχισαν να αναπτήρες να της βάζουν φωτιά. Αλλά δεν έπαιρνε με την καμία. Τελικά, την έβαλαν κάτω, άρχισαν να την περιχύνουν με εύφλεκτο υγρό και κάποια στιγμή πήρε.

Μετά, άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας και πολύ περήφανοι ως Τούρκοι που κατάφεραν να κάψουν τη σημαία, πήγαν σπίτια τους. Αν έχουν ίντερνετ, αυτό που ακολούθησε δεν θα τους άρεσε. Γιατί κάποιοι ήταν πιο παρατηρητικοί από τους ίδιους και είδαν πως η σημαία που είχαν κάψει δεν ήταν της Ολλανδίας, αλλά της Γαλλίας.

Οι Τούρκοι την πάτησαν γιατί προφανώς ήξεραν τις μισές πληροφορίες: ότι δηλαδή η σημαία της Ολλανδίας έχει τρία χρώματα, μπλε, κόκκινο, λευκό. Τα ίδια με τη σημαία της Γαλλίας. Μόνο που η ολλανδική σημαία έχει οριζόντιες ρίγες (κόκκινο, λευκό, μπλε) και της Γαλλίας κάθετες (μπλε, λευκό, κόκκινο).