16 Μαρτίου 2017

Συγκλονιστική επιστολή μαθήτριας στον Γαβρόγλου -«Κάνατε τις πανελλήνιες περισσότερο απάνθρωπες»

Οι πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας για τις Πανελλήνιες προκάλεσαν οργή σε χιλιάδες οικογένειες και απόγνωση στους ενδιαφερόμενους μαθητές. Η επιστολή που έστειλε μια μαθήτρια αποκαλύπτει το πρόβλημα.
Διαβάστε την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ, κάνατε τις Πανελλήνιες εξετάσεις περισσότερο απάνθρωπες

Δεν έχει σημασία το όνομα μου. Σημασία έχει ότι προετοιμάζομαι εδώ και δύο περίπου χρόνια για να δώσω στην Ιατρική. Δέκα περίπου ώρες την ημέρα, σχολείο – φροντιστήριο – διάβασμα.

Δεν ξέρω τι σημαίνει Σαββατοκύριακο. Δεν έκανα διακοπές τα Χριστούγεννα, ούτε φέτος, ούτε και πέρσι. Δεν έκανα επίσης διακοπές πέρσι το Πάσχα και φυσικά δεν θα κάνω και αυτό το Πάσχα. Για καλοκαιρινές διακοπές το περσινό καλοκαίρι, με το ζόρι 20 ημέρες. Και δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά είναι και χιλιάδες άλλοι μαθητές.

Και εκεί που είμαστε στην τελική ευθεία, δυόμιση μόλις μήνες πριν τις Πανελλήνιες, και μαζεύουμε δυνάμεις και προσπαθούμε να έχουμε καλή ψυχολογία, μάθαμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έκοψε 220 θέσεις εισακτέων στην Ιατρική.

Με άλλα λόγια μας λέει ότι θα έχουμε 20% λιγότερες πιθανότητες να πετύχουμε σε μία από τις Ιατρικές σχολές της χώρας. Και μας το λέει την τελευταία στιγμή. Και λέει μετά ότι φταίνε τα Πανεπιστήμια γιατί του το ζήτησαν λες και δεν μπορούσε να πει όχι αν δεν συμφωνούσε. Δεν φτάνει δηλαδή που μας τσακίζει, μας κοροϊδεύει κιόλας.

Μακάρι να μπορούσα να πάω στο γραφείο του και να του πω ότι μου έκοψε τα πόδια. Και των συμμαθητών μου και όλων των άλλων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που είδαν ξαφνικά πως οι κόποι για επιτυχία πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων. Όπως μου είπε ένας συμμαθητής μου όταν έμαθε τι έγινε «Πάει καλά; Αυτός που έλεγε ότι οι Πανελλήνιες είναι απάνθρωπες, τις έκανε περισσότερο απάνθρωπες.»

Ενας άλλος συμμαθητής μου είπε ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου. Επεσα από τα σύννεφα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι στην εκπαίδευση να φέρεται τόσο απάνθρωπα;

Μου είπαν επίσης ότι ο Υπουργός Παιδείας αύξησε τις θέσεις σε σχολές που για να μπεις χρειάζεσαι μέσο βαθμό 10 ή 11 ή 12 ή και λιγότερο. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Ξέρω όμως ότι με τιμωρεί γιατί προσπαθώ να πάρω 18.5 ή 19 και να μπω στην Ιατρική. Και με τιμωρεί διπλά γιατί το ανακοινώνει 2 μήνες πριν ξεκινήσουμε τις πανελλήνιες.

Δεν ξέρω αν έχει πια νόημα να προσπαθώ. Από τη μία τα κακά βιβλία και οι πολλές ώρες στο σχολείο και στο φροντιστήριο και από την άλλη η πίεση και το άγχος. Δεν έχω ζωή έφηβης, είμαι περισσότερο ένα ρομπότ. Το χειρότερο είναι ότι νοιώθω ότι δεν μας υπολογίζουν. Χίλιες φορές να είχα αποφασίσει να πάω στο εξωτερικό για σπουδές. Ή να σπουδάσω κάτι που δεν χρειάζεται υψηλούς βαθμούς για να μπεις στο Πανεπιστήμιο.

Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση του. Να μας αφήσει ήρεμους να τελειώσουμε την προσπάθεια μας.

iefimerida.gr