16 Μαρτίου 2017

Άδ. Γεωργιάδης: Με στοχοποιούν με προφανές μήνυμα

«Έκπληξη» αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν έμαθε ότι είχε «στείλει» δέμα στον Wolfgang Schauble, ενώ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για διπλή στοχοποιήσή του, λόγω και της επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο του.

«Δεν είναι αστείο, διότι χθες το πρωί είχα μία βόμβα στο βιβλιοπωλείο μου, κανονική βόμβα, με συνδεσμολογία. Κανονική τρομοκρατική επίθεση, όχι αντιεξουσιαστική και το βράδυ είχα τον φάκελο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το πώς έφυγε ο φάκελος θα πρέπει να το ψάξει η ΕΛ.ΑΣ. Είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ που δεν έχουν μηχανισμό ανίχνευσης», υπογράμμισε σχετικά με την αποστολή του φακέλου από την Αθήνα στην Γερμανία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Νίκος Τόσκας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος όπως ανέφερε «είχε την ευγένεια να με ενημερώσει προτού το θέμα δημοσιοποιηθεί», καθώς και σε επικοινωνία που είχε με το Βερολίνο, χαρακτηρίζοντας το θέμα «πολύ σοβαρό». Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, το χθεσινό περιστατικό «είναι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Με στοχοποιούν. Γίνεται στοχοποίηση με προφανές μήνυμα: σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε πού είναι το γραφείο σου», είπε και τόνισε ότι: «Οι ιδέες πολεμούνται με ιδέες, όχι με βόμβες», ενώ υπογράμμισε ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα ένας συγκεκριμένος χώρος της άκρας αριστεράς δεν το σέβεται».

«Έχουμε δημοκρατία και το βασικότερο σημείο της είναι η ελευθερία του λόγου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νίκη του Mark Rutte επί του Wilders και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ήττα που γνώρισε το κόμμα του Jeroen Dijsselbloem, σημειώνοντας ότι, δεν συμφωνεί «με τις χαρές για τον Dijsselbloem», καθώς ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, «τελευταία υποστήριζε πολύ την Ελλάδα. Έπαιζε το ρόλο της γέφυρας όλο το τελευταίο διάστημα».

Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα, γνωστά και ως αντίμετρα, που θα έρθουν στη Βουλή ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που θα επιτευχθεί με τους δανειστές στα πλαίσια του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Εμείς ζητάγαμε εκλογές για να μην εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα», είπε σχετικά και τόνισε ότι, «τη ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας με το Ελληνικό, με όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, την πληρώνει ο ελληνικός λαός».
«Δεν θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα, γιατί δεν έρχονται μόνα τους. Χθες Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου είπαν ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα επειδή θα πιάσουμε το 3,5%», «μα ποιος το πιστεύει αυτό», διερωτήθηκε.

«Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι "όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε το 3,5%", μα ποιον δουλεύουν επιτέλους, σίγουρα όχι την Νέα Δημοκρατία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες

Σε άλλη συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στα ΕΛΤΑ και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για ανεπαρκή έλεγχο του εκρηκτικού δέματος που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μέσω του ΣΚΑΪ.

«Ο φάκελος εντοπίστηκε εκεί που έγινε σοβαρός έλεγχος και απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ και τις άλλες υπηρεσίες από όπου πέρασε», σημείωσε. «Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το παίρνουν για αστείο ενώ δεν είναι καθόλου αστείο και εκθέτει τη χώρα», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η χρήση του ονόματός του από τους δράστες αποδεικνύει τη στοχοποίησή του από την εγχωρία τρομοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, κάθε φορά που στοχοποιείται από φιλοκυβερνητικά έντυπα ακολουθούν επιθέσεις εναντίον του. Είπε μάλιστα ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο του στην Κηφισιά δεν ήταν άπλα γκαζάκια, αλλά μηχανισμός με συνδεσμολογία σαν αυτούς που βάζουν τρομοκράτες, κι όχι οι αντιεξουσιαστές.

Με πληροφορίες από skai.gr
http://www.liberal.gr/arthro/123169/epikairotita/2017/ad-georgiadis-me-stochopoioun-me-profanes-minuma.html