13 Μαρτίου 2017

Άρθρο Άδωνι: Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε τον κ. Πολάκη;

Άδωνις Γεωργιάδης

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει την πολιτική δίωξη 11 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων από το φαινόμενο «Πολάκη» και γενικότερα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την καθεστωτική νοοτροπία της παρούσας κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί οι πομπώδεις δηλώσεις του κ. Πολάκη κατά την παραλαβή του Υπουργείου Υγείας για τους «μνημονιακούς διοικητές» που είχαν εγκαταλείψει τα νοσοκομεία στην τύχη τους και η τοποθέτηση διοικητών με διαδικασίες – παρωδία.

Το θέμα ξεπερνά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεων που θα καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο, αλλά και τη διαπόμπευση ικανών στελεχών του. Το πραγματικό ζήτημα που ανακύπτει είναι η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως εκφράζεται από την έλλειψη σεβασμού της έννοιας του κράτους δικαίου. Ως άλλοι Λουδοβίκοι αγνοούν τους νόμους του κράτους και απροκάλυπτα αναφωνούν «Το Κράτος είμαι Εγώ». Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δημόσια «έκρινε» το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες συνταγματικό, η Αυγή πυροβολούσε με λάσπη δικαστές, για να ακολουθήσει η γνωστή απόφαση – κόλαφος του ΣτΕ, τι περιμένουμε να κάνουν οι Υπουργοί του;

Η αδημονία του ΣΥΡΙΖΑ να διαβρώσει την κρατική μηχανή με «τα δικά του παιδιά», γυρίζει την Ελλάδα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και κυριότερα καλλιεργεί καθεστωτικές πρακτικές στην άσκηση της εξουσίας. Έτσι, η ανικανότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν συνοδεύεται από αλαζονεία και ρεβανσισμό. Κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην κοινωνική ύφεση και κυριότερα στη θεσμική απαξίωση.

AdTech Ad
Η απομάκρυνση ικανών στελεχών, η αποδόμηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και η «τακτοποίηση» ημετέρων καταστρέφει και διαλύει τη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Είναι ανάγκη να απελευθερωθεί η χώρα άμεσα από το φαινόμενο της καθεστωτικής νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την κάνουν διεθνή περίγελο αναστήλωσης του σοβιετικού ιδεώδους.

Η λάσπη του κ. Πολάκη γυρίζει πλέον στο πρόσωπό του. Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται οι άθλιες πρακτικές εναγκαλισμού του κράτους. Το δυστύχημα είναι ότι τον λογαριασμό των κ. Πολάκη, Τσίπρα και της λοιπής «παρέας» τον πληρώνει ο ελληνικός λαός.

http://www.insider.gr/apopseis/vlogs/40483/poso-akoma-tha-plironoyme-ton-k-polaki