16 Μαρτίου 2017

Η ΝΔ για την παραίτηση Κιμούλη: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της Όλγας Κεφαλογιάννη πήρε επίσημα θέση για την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από την θέση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με την τομεάρχη Πολιτισμού, «η παραίτηση του κ. Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης». Ταυτόχρονα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «με την επιστολή του, επιβεβαίωσε όλα όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα. "Εσωκομματικές διαπραγματεύσεις", "διοικητική έκφραση κατώτερη των περιστάσεων", "εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος Κόμματος". Και φυσικά, "ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας"». Ενώ διερωτάται: «Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη φράση ο κ. Γ. Κιμούλης; Τι ζητήματα διαφάνειας προκύπτουν; Σε τι έπρεπε να συναινέσει και δεν το έκανε;».

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι «η Κυβέρνηση οφείλει εκτός από τη συγγνώμη της για τη νέα κρίση που προκαλεί με τις δικές της επιλογές στο χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις. Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Περιμένουμε».