16 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Οργή Βερολίνου για την επίθεση στον Σόιμπλε-Απαιτεί διαλεύκανση από την Αθήνα-Οδηγίες γερμανικού ΥΠΕΣ για δέματα από Ελλάδα

Τρόμος στην Ευρώπη από τα πακέτα-βόμβες

Απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές στην υπόθεση του δέματος με τα εκρηκτικά που έλαβε χθες το γερμανικό υπ. Οικονομικών ζητά τώρα το γερμανικό υπ. Εσωτερικών. Σιγή ιχθύος τηρεί για τις έρευνες η αστυνομία Βερολίνου.
Στην υπόθεση του πακέτου με εκρηκτικά από την Ελλάδα που εντοπίστηκε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τις ελληνικές αρχές πλήρη διαλεύκανση. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Κρίνγκς δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Rheinische Post: «Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι αυτονόητο ότι οι γερμανικές αρχές θα συνδράμουν τις ελληνικές».

Στο μεταξύ σιγή ιχθύος τηρεί η αστυνομία του Βερολίνου, η οποία διερευνά με πυρετώδεις ρυθμούς την υπόθεση του πακέτου. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βίνφριντ Βέντσελ δήλωσε στην DW ότι η υπηρεσία του δεν προγραμματίζει όσο συνεχίζονται οι έρευνες κάποια συνέντευξη τύπου ή ειδική ενημέρωση.

Γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, το πακέτο περιείχε ύλες που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πολύ σοβαρά τραύματα».

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ειδικοί του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένουν τώρα από τις γερμανικές αρχές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης των εκρηκτικών υλών και του πυροκροτητή για να εξάγουν συμπεράσματα για τους αποστολείς του πακέτου.

Ειδική οδηγία του γερμανικού ΥΠΕΣ προς τους παραλήπτες δεμάτων από την Ελλάδα

Ειδική οδηγία του γερμανικού ΥΠΕΣ προς τους παραλήπτες δεμάτων από την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Ειδική οδηγία προς όλους τους παραλήπτες δεμάτων από την Ελλάδα εξέδωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Παντελής Βαλασόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι γερμανικές αρχές είναι θορυβημένες μετά το χθεσινό περιστατικό στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι λίγες ώρες αργότερα ήρθε το γερμανικό ΥΠΕΣ να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ζητά από όλους τους παραλήπτες δεμάτων από τη χώρα μας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Τρόμος στην Ευρώπη από τα πακέτα-βόμβες

Τρόμος επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τα πακέτα-βόμβες. Μία γυναίκα τραυματίστηκε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ενώ με την σφραγίδα των «Πυρήνων της Φωτιάς» έφτασε ο εκρηκτικός μηχανισμός μία ανάσα μακριά από το γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με όνομα αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Δείτε το βίντεο: