09 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν ο Τσίπρας θα καταργούσε τα προνόμια

Τώρα δίνει έμμεση αύξηση στους Βουλευτές και κάνει βόλτες με το Πρωθυπουργικό

"Ταυτόχρονα, προχωράμε και στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και στον περιορισμό προνομίων Υπουργών αλλά και Βουλευτών. Διότι εμείς δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε δομές εξουσίας και προνόμια εξουσίας. Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια."
Aυτά έλεγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης κυβέρνησής του, στις 8 Φεβρουαρίου 2015.

Και συνέχιζε μιλώντας αναλυτικά για τα προνόμια που θα καταργούσε:

"Άμεσα λοιπόν αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών.

Καταργούμε σπατάλες προκλητικές.

Μειώνουμε σχεδόν κατά το ήμισυ τον στόλο των επτακοσίων περίπου αυτοκινήτων στα Υπουργεία.

Δίνουμε εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας πολίτης υποφέρει.

Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, από την ίδια την Κυβέρνηση.

Στην ίδια κατεύθυνση θα ζητήσω από την Πρόεδρο της Βουλής –ξέρω, μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους- να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, διότι δεν πιστεύω ότι οι Βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με τα δικά τους έξοδα

Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε ένα νέο ύφος και ήθος εξουσίας. Και αυτό πρέπει να ξεκινά από την κορυφή. Πρώτο παράδειγμα της νέας αντίληψης είναι ο περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς ασφαλείας, της αστυνομικής φρουράς του Πρωθυπουργού, κατά 40%. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς -γιατί και οι συμβολισμοί έχουν το νόημά τους- αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Γιατί ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τα πολιτικά γραφεία και να πάει στη γειτονιά, εκεί όπου ο πολίτης τον έχει ανάγκη για την ασφάλειά του, έχει ανάγκη τη διαρκή παρουσία του."

H αριστερά της καρέκλας
Η πραγματικότητα διαψεύδει μία προς μία τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα:

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η έμμεση αύξηση που πήραν οι Βουλευτές από την έκπτωση στην εισφορά αλληλεγγύης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Οι μετακλητοί έχουν ξεπεράσει τους 2.000 (έχοντας μάλιστα πάρει και μισθολογικές αυξήσεις), τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα όχι μόνο δεν πουλήθηκαν αλλά χρησιμοποιούνται ακόμα και για ταξίδια όπως αυτό στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Τα βουλευτικά αυτοκίνητα είναι επίσης μια πονεμένη ιστορία, αφού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησαν όσα έλεγε ο Πρωθυπουργός. Όσο για την αστυνόμευση και τους αστυνομικούς που θα πήγαιναν στη γειτονία, οι εικόνες ανομίας όλου του τελευταίου διαστήματος μιλούν από μόνες τους.