Header Ads

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα-Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι όταν δεν είναι ψεύτες

«Ας τα ψηφίσουν τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές. Το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας. Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τις κερδίσει η ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα είναι δικά τους, κανείς δεν τα ζητούσε και φοβάμαι ότι σε λίγο θα ζητούν περισσότερα», τόνισε στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του οποιουδήποτε», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για ανήθικη στάση απέναντι στους πολίτες λέγοντας ότι τα μέτρα επιβάλλονται άμεσα σε αντίθεση με τα αντίμετρα.

«Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές το δίλημμα είναι δικό τους δεν είναι δικό μας» κατέληξε για το θέμα.

«Όταν ζήτησα εκλογές τον περασμένο Απρίλιο είχα πει ότι το κόστος της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό της παραμονής του. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η χώρα βιάζεται», είπε για το αίτημα του να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση.

«Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζουν βασικές αξίες. Αυτοί θέλουν μια κοινωνία ισοπεδωμένη προς τα κάτω. Μια εξωτική μπανανία όπως τα καθεστώτα που θαυμάζει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αυτό ορέγονται αλλά δεν θα τα καταφέρουν», συνέχισε την κριτική του σε οξείς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που δίνουν: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ […] Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

«Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή πυξίδα, εμείς την έχουμε. Και όταν μας εμπιστευτούν οι πολίτες θα είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε την τακτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι μετά το Eurogroup του Φεβρουαρίου «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, συμφωνία δεν έχουμε και δεν ξέρουμε πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν έχουμε τίποτε για το χρέος ή για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν έχουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τον χρόνο, κανιβαλίζει τη χώρα. Τι έχουμε; Έχουμε νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών. Είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι ψεύτες. Οι εταίροι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

Εμείς δεν λέμε ψέμματα, έχουμε ήδη παρουσιάσει αρκετές από τις προτάσεις μας για το προσφυγικό, το φορολογικό, την παιδεία κ.α. Ποτέ αντιπολίτευση δεν είχε παρουσιάσει τόσες ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος μια συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια λέγοντα ότι «θα πνίξουν την οικονομία». «Το ζητήσαμε ως αντιπολίτευση. Ως κυβέρνηση θα το διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα το είχε ήδη πετύχει», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων προκειμένου να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο, σε ένα σύστημα υγείας που θα δίνει βάρος στην πρόληψη, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με ελευθερίες στους μαθητές αλλά και σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα σε όλα τα επίπεδα, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Χαρακτήρισε ντροπή το 15% του πληθυσμού στην Ελλάδα να είναι στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας προαναγγέλλοντας επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη και προσέθεσε: «Η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.