16 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-"Ή με τις μπάρες ή με την αξιοπρέπεια" ούρλιαζαν... και διάλεξαν τις μπάρες

"Με τη μισή κοινωνία κάτω από το όριο της φτώχειας θα βάλετε μπάρες; Ή με τις μπάρες ή με την αξιοπρέπεια" έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας στη Βουλή το 2013, μιλώντας όχι μόνο για τους άνεργους, αλλά και για τους χαμηλόμισθους, τους μετανάστες, τους εκ περιτροπής εργαζόμενους και τους απλήρωτους.



Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιστά πύλες εισόδου – εξόδου σε μετρό και ηλεκτρικό

Στη φωτογραφία εξηγούν στον Αλέξη Τσίπρα τον τρόπο λειτουργίας της μπάρας και του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Ο Κ. Χατζηδάκης στην απάντησή του προς τον Βουλευτή (της αντιπολίτευσης τότε) του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι έχουν ληφθεί μέτρα από την κυβέρνηση για ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού (μαθητές, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνεργους κ.α). Είχε εξηγήσει όμως, ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει άλλα περιθώρια καθώς οι συγκοινωνιακοί φορείς πρέπει κάθε χρόνο να εκπληρώσουν συγκεκριμένο στόχο ως προς το έλλειμμα.


Το εισιτήριο την περίοδο εκείνη ήταν στο 1,20, με πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση μετά την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος με τις μπάρες.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τον σχεδιασμό για τις μπάρες (αντίθετα με όσα έλεγαν τότε), με τη διαφορά ότι αύξησε και τα εισιτήρια στο 1,40.

Το γνωστό βίντεο με τον Τσίπρα να λέει ότι με 1,40 εισιτήριο οι εργαζόμενοι θέλουν ένα μηνιάτικο