18 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΡΕ ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΕ; Η ΤΑΝΖΑΝΙΑ; Βίτσας: Δεν γίνεται να κατηγορούμε μόνο την Αθήνα για τα δέματα-βόμβες

Ως σημάδι των καιρών χαρακτήρισε την τάση να γίνονται τα πακέτα-βόμβες ζητήματα εσωτερικής αντιπαράθεσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Και από άλλες χώρες πέρασαν τα δέματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ρίχνει στην Ελλάδα όλη την ευθύνη για τις δύο τρομο-βόμβες που ταχυδρομήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

«Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει, ακόμα και για το αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι είναι σημάδι των καιρών η τάση να ανάγονται αυτά τα πακέτα σε ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης.

Τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει τεχνολογικά άρτια μηχανήματα ελέγχου, αλλά παραδέχτηκε πως πρέπει να εξετασθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ανθρώπινο ή τον τεχνολογικό παράγοντα.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια της Τουρκίας, και όποιος προσπαθεί να χειριστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο τους πρόσφυγες κάνει λάθος.

Στον απόηχο της προειδοποίησης του τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Άγκυρα μπορεί να στέλνει στην Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα, υπογράμμισε ότι οι εταίροι πρέπει να «νιώσουν» ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης, κάτι που «δεν κάνουν πάντα ή παντού, ή με την πληρότητα που πρέπει».

Τόνισε ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει να υπάρχει ενιαία στάση απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι δεν είναι η ελληνική πλευρά που φέρει την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις, «δείχνοντας» με τις δηλώσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αν και σημείωσε αισιόδοξα πως το Eurogroup της 20ης Μάρτη «δεν έχει έρθει ακόμα», ο κ. Βίτσας παραδέχτηκε ότι και η ευρω-ομάδα της 7ης Απρίλη θα παίξει τον ρόλο της, ουσιαστικά παραπέμποντας σε συμφωνία το νωρίτερο τον επόμενο μήνα.

Πάντως, ο κ. Βίτσας επανέλαβε την γραμμή της κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

«Ούτε θα ξημερώσει ούτε θα βραδιάσει μέρα που ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει μία ευθύνη και θα φέρει το έργο σε πέρας «έως το τέλος».