13 Μαρτίου 2017

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΚΑ! Κυψέλη: Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ-Λάρισα: Ανήλικοι τραυμάτισαν με γροθιές και κλομπ δυο αστυνομικούς-Σέρρες: Πιτσιρίκια άνοιξαν έξι σπίτια

Πλήρη ασυδωσία και απαξίωση της Αστυνομίας...

Πέντε άγνωστα άτομα επιτέθηκαν, αργά χθες το βράδυ, με πέτρες και … νεράτζια, σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Αγίας Γλυκερίας, στην Κυψέλη.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε προσαγωγή.
 
Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Ανήλικοι τραυμάτισαν με γροθιές και κλομπ δυο αστυνομικούς στη Λάρισα

Έξι άτομα αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και επιτέθηκαν στους άντρες της ΔΙ.ΑΣ.

Σε σοβαρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο αστυνομικών, κατέληξε η προσπάθεια ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σταματήσουν για έλεγχο μια ομάδα έξι Ελλήνων στη Λάρισα. Μετά από απειλές και ύβρεις, οι ελεγχόμενοι -μεταξύ των οποίων και ανήλικοι!- επιτέθηκαν εναντίον τους με γροθιές, ακόμη και με μεταλλικό κλομπ!

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δράστες (που ο μικρότερος είναι 15 χρόνων και ο μεγαλύτερος 40) αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο, βρίζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς. Όταν εκείνοι επιχείρησαν να τους συλλάβουν, συνάντησαν σθεναρή αντίσταση. Μάλιστα, ένας 17χρονος χτύπησε έναν αστυνομικό στον κρόταφο με ένα μεταλλικό σωλήνα μήκους 0,25 εκατοστών, ενώ ένας 20χρονος τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν άλλο χτυπώντας τον με τον αγκώνα του!

Με την βοήθεια ενισχύσεων που έφτασαν στο σημείο, οι έξι δράστες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους με κατηγορίες κατά περίπτωση για απείθεια, αντίσταση, οπλοχρησία και πρόκληση σωματικών βλαβών με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πιτσιρίκια άνοιξαν έξι σπίτια στις Σέρρες

Οι τρεις ανήλικοι, που είναι όλοι Έλληνες, πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια, ενώ πετούσαν στο έδαφος τα κοσμήματα που είχαν αρπάξει από τις διαρρήξεις που έκαναν

Έβγαζαν το χαρτζιλίκι τους μπουκάροντας στα ξένα σπίτια τρεις πιτσιρικάδες που δρούσαν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες! Προδόθηκαν, όμως, από την έλλειψη ψυχραιμίας όταν είδαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν ελέγχους να κοιτάζουν προς το μέρος τους.

Οι τρεις ανήλικοι, που είναι όλοι Έλληνες, πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια, ενώ πετούσαν στο έδαφος τα κοσμήματα που είχαν αρπάξει από τις διαρρήξεις που έκαναν. Όμως, δεν κατάφεραν να διαφύγουν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τα κλοπιμαία και τους προσήγαν στην Ασφάλεια. Εκεί αποκαλύφθηκε η δράση τους που ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα αυτό, διέρρηξαν τρία σπίτια από τα οποία άρπαξαν συνολικά 370 ευρώ, χρυσαφικά και ένα κινητό που βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι ανήλικοι ομολόγησαν και άλλες τρεις αποτυχημένες απόπειρες διάρρηξης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, αλλά ερευνάται αν διέπραξαν και άλλες καθώς δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των χρυσαφικών που βρέθηκαν! Σε βάρος των γονέων τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας τους.

*** Ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έναν ανήλικο Αλβανό όταν τον εντόπισαν να οδηγεί μια μοτοσικλέτα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πρέβεζα, απέδειξε ότι την είχε κλέψει λίγο νωρίτερα. Έτσι, ο 17χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, που τον παρέπεμψε να δικαστεί για κλοπή τροχοφόρου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του πατέρα του σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ