23 Μαρτίου 2017

Τομέας Υγείας Ν.Δ.: «Περικοπή ενδοφλέβιων θεραπειών για τους καρκινοπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου να περικόψει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας λόγω περικοπών δαπανών, κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης της Ν.Δ. κ.Βασίλης Οικονόμου.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ.Οικονόμου κάνει λόγο για μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της περιοχής, καθώς η κατάσταση αυτή συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ.Οικονόμου, "η συγκεκριμένη εντολή εδόθη από το Υπουργείο Υγείας, με τη δικαιολογία ότι η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί στον περιορισμό της συγκεκριμένης φαρμακευτικής δαπάνης", ενώ όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο ερωτών βουλευτής "Η αγανάκτηση τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών ξεχειλίζει, οι μεν γιατί αισθάνονται έρμαια της τύχης τους και οι δε γιατροί γιατί αδυνατούν να φροντίσουν τους ασθενείς τους, που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη αρκετοί καρκινοπαθείς παρακινούνται ανεπισήμως να αναζητήσουν την απαραίτητη θεραπεία τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε ιδιωτικές κλινικές".

Ο Υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Ξανθός καλείται να απαντήσει:

1)Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί εδόθη αυτή η εντολή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;

2)Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;