15 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Αποβλήθηκε από τη δίκη της Siemens η Κωνσταντοπούλου

H «διαδικασία είναι στημένη» είπε στην έδρα ξ πρώην πρόεδρος της Βουλής επειδή απορρίφθηκε αίτημά της να παρασταθεί στη δίκη το σωματείο που εκπροσωπεί


Τη σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της των «μαύρων ταμείων» της Siemens, προκάλεσε η απόφαση των δικαστών να θέσουν εκτός της διαδικασίας το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο εκπροσωπεί στη δίκη η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με σημερινή απόφασή του απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η κ. Κωσταντοπούλου για παράσταση πολιτικής αγωγής του σωματείου στη δίκη, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε προηγηθεί. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε το εξής σχόλιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: « Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία». Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε..
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Λίγο νωρίτερα, οι τόνοι και πάλι στη δίκη ανέβηκαν όταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του δικαστηρίου: « Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;»

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας δε την εισαγγελική πρόταση περί απόρριψης της του αιτήματός της για παράσταση πολιτικής αγωγής μίλησε για «προκαταβολή  κρίσης» και έκανε λόγο για απόπειρα να διωχθεί «άρον άρον» από τη διαδικασία η πολιτική αγωγή των πολιτών. Η ίδια αναφέρθηκε όμως και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων,  η οποία απαντούσε σε δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής  -«Εξοικονομούνται και ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καλύψουν αυτούς που ενοχλήθηκαν από εμάς» τόνισε και σημείωσε: «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η Δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς τα μάτια των πολιτών  από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».
Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην υπόθεση της Siemens μίλησε για «ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί  Δικαιοσύνη στην υπόθεση». Όπως είπε με το να αποβληθεί η πολιτική αγωγή από τη διαδικασία γίνεται  εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens και απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ