11 Απριλίου 2017

Η Πενέλοπι Φιγιόν πληρωνόταν από το 1982 από τη Γαλλική βουλή

«Τα ψέμματα έχουν κοντά πόδια», λέει ο λαός...

Στις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου ο Φρανσουά Φιγιόν βγήκε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά το σκάνδαλο Penelopegate να επιβεβαιώσει ότι είχε προσλάβει τη σύζυγό ως «κοινοβουλευτική βοηθό» το 1986.
Δύο μήνες αργότερα ο όμιλος Mediapart αποκαλύπτει ότι σε αντίθεση με όσα υποστήριξε τότε ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, η Ουαλή γυναίκα του πληρωνόταν απ’ τη γαλλική βουλή απ’ το 1981.

«Η Πενέλοπι Φιγιόν πληρωνόταν με δημόσιο χρήμα απ’ την πρώτη κοινοβουλευτική θητεία του άνδρα της, για εκπαιδευτικά προγράμματα ή αποστολές που της ανέθετε ο ίδιος», λέει το Mediapart, τις πληροφορίες του οποίου επιβεβαίωσε και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Επιθεωρητές της Υπηρεσίας κατά της Διαφθοράς (OCLCIFF) ερευνούν ήδη τις νέες αποκαλύψεις και κατά πόσον οι δουλειές αυτές, που ανέθετε ο Φιγιόν στη γυναίκα του, ήταν πραγματικές κι όχι εικονικές.

Όμως, παρά το τεράστιο ηθικό πλήγμα που υπέστη η υποψηφιότητά του απ’ το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του και τις δικαστικές έρευνες εις βάρος τους και παρά την δημοσκοπική κατρακύλα του αλλοτινού φαβορί, ο πυρήνας των οπαδών της Δεξιάς παραμένει συσπειρωμένος γύρω απ’ τον Φρανσουά Φιγιόν ελπίζοντας στο θαύμα σε μια εντελώς απρόβλεπτη προεδρική κούρσα.

Η ομάδα του ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο πρόγραμμά του, ένα πρόγραμμα λιτότητας για την ανάταξη των δημοσιονομικών της χρεωμένης Γαλλίας, δίνοντας έμφαση στο μανιφέστο του παρά στην προσωπικότητα του συντηρητικού υποψηφίου. «Δεν σας ζητώ να με αγαπήσετε», είπε ο Φιγιόν το Σαββατοκύριακο σε μια προεκλογική του συγκέντρωση στο Παρίσι. «Σας ζητώ να με υποστηρίξετε γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας.»

Αν θα πείσει μένει να αποδειχθεί.