28 Απριλίου 2017

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ! Ο Θεοφίλου στην απολογία του έπλεξε το εγκώμιο των ληστών Τραπεζών

Κάθε σχέση με τη δολοφονία του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου τον Αύγουστο του 2012 μετά από τη ληστεία σε τράπεζα του νησιού αλλά και την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αρνήθηκε στην απολογία του ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.


Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 25ετη κάθειρξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση.

Ο Τάσος Θεοφίλου απέδωσε τη δικαστική του δίωξη στο γεγονός οτι είναι αναρχικός και αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας : "Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου".

Ο νεαρός κατηγορούμενος αναφορικά με την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ είπε: "Δεν είμαστε σκοτεινοί συνομώτες, δεν έχουμε κέρατα ή ουρές και καμιά φορά, όταν λειτουργούμε ως φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν είναι κάτι άλλο, αλλά ότι είμαστε πραγματικά φυσιολογικοί άνθρωποι. Έκανα μια επίσκεψη σε ενα συμφοιτηή μου στο σπίτι που έμενε με την κοπέλα του. Δεν καταλαβαίνω γιατί 7 χρόνια μετά πρέπει να δίνω εξηγήσεις επειδή πήγα να φάω εκεί σουβλάκια".

Μάλιστα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ ληστών τραπεζών και περιπτέρου: " Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να κλέψεις κάποιον πιο αδύναμο με κάποιο πιο δυνατό. Τα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη φυλακή, έχω γνωρίσει παράνομους. Οι ληστές τράπεζας είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία παρανόμων και διακρίνεται για το ήθος τους στη φυλακή, για το πώς συμπεριφέρονται και συνήθως είναι μέλη μικρής ή μεσαίας εργατικής τάξης. Στην περίπτωση αυτή οι ληστές δεν πήραν τα λεφτά των πολιτών και αυτό πρέπει να το πούμε".

Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Μαΐου με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχή ή μη του κατηγορουμένου.