11 Απριλίου 2017

"Ε, ΤΙ; ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;"➤Ξανθός: Οχι σε εξεταστική για την Υγεία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,γιατί δεν μπορούμε να μπούμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με πολιτικό ονοματεπώνυμο» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ερωτηθείς «για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας», στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.


«Η εξεταστική θα ελέγξει σκάνδαλα σε βάθος εικοσαετίας. Ξέρουμε όλοι ότι γινόταν πάρτι» τόνισε ο κ Ξανθός ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, τη χρονική περίοδο 1997-2014.

«Διερευνούμε τυχόν ποινικές ευθύνες που αφορούν ενδεχομένως λειτουργούς της διοίκησης ή πολιτικά πρόσωπα. Δεν θέλουμε να υπάρξει υπόνοια για συγκάλυψη σε αξιόποινες πράξεις. Και μέσα από τη διαδικασία θέλουμε να εντοπίσουμε και τις τρύπες του συστήματος και τους μηχανισμούς που επέτρεψαν αυτές τις συμπεριφορές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Είμαστε οι πρώτοι που ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση. Εμείς δεν είχαμε οργανική σχέση με αυτό το πάρτι, το οποίο είχε λίγους οργανωτές και πολλούς συμμετέχοντες».

Ερωτηθείς γιατί δεν επεκτείνεται και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η διερεύνηση απάντησε: «Δεν θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι εν δυνάμει είμαστε ελεγχόμενοι όλοι και όλοι είμαστε το ίδιο. Δεν μπορούν να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι».