ΝΔ: Παραλήρημα Τζανακόπουλου-Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας

Για «παραλήρημα Τζανακόπουλου» κάνουν λόγο οι οι τομεάρχες Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Βρούτσης και Θ. Καράογλου, σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για τα οφέλη των εργαζομένων από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μάλτα, όπως τις παρουσίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Θ. Καράογλου, σε κοινή τους δήλωση υπογραμμίζουν ότι «αφού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπάτησε πρώτα τους συνταξιούχους, με πρωτοφανείς και άδικες περικοπές, καθώς και με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, σειρά έχουν οι εργαζόμενοι».

«Το σημερινό παραλήρημα του κ. Τζανακόπουλου», αναφέρουν, «για τα δήθεν κέρδη των εργαζομένων από τη συμφωνία της Μάλτας, επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάρρευση της αγοράς εργασίας, καθώς και τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τους τομεάρχες Εργασίας της ΝΔ, ο Δ. Τζανακόπουλος «έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να επικαλείται ως επιτυχία την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων μετά το τέλος του προγράμματος. Κάτι, όμως, το οποίο είναι ήδη νομοθετημένο (άρθρο 37, Ν. 4024/2011) και του οποίου η εφαρμογή απετράπη - με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ - το 2015!»

Στο σημείο αυτό, οι κ.κ. Βρούτσης και Κάραγλου θυμίζουν «τι υπόσχονταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους, και που σήμερα αποσιωπά ένοχα και προκλητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υπόσχονταν:

• Επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αποφασίζει τον κατώτατο μισθό

• 751 ευρώ κατώτατο μισθό

• Διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους

• Απαγόρευση απολύσεων και επαναφορά του “βέτο” στον Υπουργό

• Κατάργηση της “ζούγκλας” των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

• Διατήρηση του “Συνδικαλιστικού” Νόμου

• Άμεση επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων»

Σύμφωνα με τους ίδιους, «μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους δεν υλοποίησε.

Το μόνο που “πέτυχε” ήταν:

• Δραματική μείωση των μισθών μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές

• Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας

• Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης

• Να "εξανεμίσει" το ρυθμό αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

«Δυστυχώς», καταλήγουν οι κ.κ. Βρούτσης και Καράογλου, «την πολιτική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ την πληρώνουν ακριβά καθημερινά οι εργαζόμενοι».
ΝΔ: Παραλήρημα Τζανακόπουλου-Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας ΝΔ: Παραλήρημα Τζανακόπουλου-Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας Reviewed by Dexi Extrem on 00:44 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: