24 Απριλίου 2017

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΒΛΑΜΜΕΝΗ; Βρετανία: Ακροδεξιά πολιτικός σύγκρινε την ομοφυλοφιλία με την έλξη που νιώθει για... γορίλες

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στο διαδίκτυο οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις της Gisela Allen, υποψήφιας βουλευτή με το ακροδεξιό Ukip στις εκλογές του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Αφορμή για τις αντιδράσεις στάθηκε ένα άρθρο της Allen που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή αλλά και μια πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Herald.

Στο αμφιλεγόμενο άρθρο της, η υποψήφια με το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου προέβλεψε την επικείμενη έναρξη του Γ Παγκοσμίου Πολέμου και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την... απαγόρευση των γηπέδων γκολφ, εάν τελικά εκλεγεί.

Ωστόσο ο παραλογισμός της εν λόγω υποψήφιας βουλευτή δεν σταμάτησε εκεί, με την ακροδεξιά πολιτικό να επιλέγει έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο για να εκθέσει τις απόψεις της για την ομοφυλοφιλία, μιλώντας στο δημοσιογράφο της Sunday Herald.

Θέλοντας να εκφράσει την πεποίθησή της ότι είναι παράλογο να υπάρχει «γκέι κοινότητα» από τη στιγμή που η σεξουαλική ζωή του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση (και παραβλέποντας την ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας κοινότητας λόγω του ρατσισμού που αντιπροσωπεύει το ίδιο της το κόμμα) η Allen έκανε τις εξής δηλώσεις: «Δεν είμαι αντι-γκέι, αλλά πώς μπορούμε να μιλάμε για μια γκέι κοινότητα. Η σεξουαλική ζωή του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση. Δεν είναι κάτι που δηλώνεις δημόσια. Εμένα με βλέπετε να γυρνάω στην πόλη και να λέω ότι για εμένα το πιο σεξουαλικό πλάσμα είναι ο γορίλας; Όταν πηγαίνω στο ζωολογικό κήπο και βλέπω γορίλες, οι ορμόνες μου τρελαίνονται. Τους βρίσκω πολύ γοητευτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η ακροδεξιά πολιτικός.

Ακόμα κι αν κάποιος είναι πρόθυμος να παραβλέψει την εξοργιστική σύγκρουση της κτηνοβασίας με την ομοφυλοφιλία, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Η ομολογία σε μια εφημερίδα με χιλιάδες αναγνώστες της παθιασμένης σχέσης της με τους γορίλες μάλλον δεν συμβαδίζει και πολύ με τις ιδέες της Allen περί προστασίας της ιδιωτικότητας... αλλά αυτό είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για τη Βρετανίδα πολιτικό.