21 Απριλίου 2017

ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ! Συμμορία που λήστευε οδηγούς και πεζούς εξάρθρωσε η αστυνομία

Τρία άτομα, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που λήστευαν οδηγους αυτοκινήτων και ταξί, αλλά και πεζούς εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.


Εκτός από τους 3 συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα ακόμα συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δράση της συμμορίας είχε ξεκινήσει σύμφωνα με την αστυνομία τον τελευταίο μήνα και με  διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιούν το όχημά τους ή μέσα στον καταυλισμό στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα, με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ στην περίπτωση των πεζών, που περπατούσαν σε δρόμους κοντά στον καταυλισμό, χρησιμοποιούσαν επίσης απειλές και τους αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα κ.λπ.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 49 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.