11 Απριλίου 2017

Μεγάλο φίδι τρώει τα αυγά μέσα στο κοτέτσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα φίδι «πιάστηκε» μέσα στο κοτέτσι την ώρα που έτρωγε τα αυγά από τη φωλιά! Ο λόγος μάλιστα για ένα τεράστιο φίδι το οποίο προτιμάει να τρώει αυγά. Συνήθως όταν οι κότες γεννάνε έξω στους αγρούς ή όταν το κοτέτσι μας βρίσκεται σε περιοχή με πλούσια βλάστηση, το εν λόγω φίδι κάνει συχνές επισκέψεις.

Ο λόγος για έναν Λαφιάτη που εντοπίστηκε σε κοτέτσι στα περίχωρα Αγρινίου. Ο λαφιάτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «αγαθός γίγαντας» των φιδιών της Ελλάδας, καθώς είναι το μεγαλύτερο, μαζί με το σαπίτη, σε μήκος φίδι. Πάντως είναι ήρεμο και ελάχιστα επιθετικό, ακόμα και όταν παγιδευτεί ή αιχμαλωτιστεί από τον άνθρωπο
Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε από το Νίκο Πατερέκα, ο οποίος διέσωσε το εν λόγω φίδι. Μάλιστα στο φόντο του βίντεο ακούμε και τα μικρά κοτοπουλάκια που τρέχουν στο κοτέτσι. Σημειωτέον ότι το φίδι επέλεξε να μην τα πειράξει!

Η διατροφή του λαφιάτη βασίζεται στα ποντίκια και γι’ αυτό θεωρείται ένα πολύ ωφέλιμο ζώο για τις καλλιέργειες και τους αγρότες.

Αν τύχει και δείτε ένα τέτοιο φίδι καλό είναι να μη το σκοτώσετε αλλά να το απομακρύνεται όσο πιο μακριά μπορείτε. Στόχος μας να προστατέψουμε το κοτέτσι χωρίς να βλάψουμε την φύση και την ισορροπία της.

Δείτε το σχετικό βίντεο: