09 Απριλίου 2017

Έξι νεκροί από νέα έκρηξη έξω από εκκλησία στην Αίγυπτο-Κυριάκος: Αθώες ζωές χάθηκαν άδικα, ανήμερα Βαΐων

Έξι είναι οι νεκροί και 31 οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας έξω από κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της χώρας, την επίθεση έκανε ένας βομβιστής αυτοκτονίας.
Το γεγονός της δεύτερης έκρηξης στην Αλεξάνδρεια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πριν από λίγο στο κανάλι «ON TV» ο γραμματέας του κόπτη Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η «Αλ Αχράμ», η δεύτερη έκρηξη φαίνεται να έχει σημειωθεί κοντά στον Κοπτικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή Μανσέια.

Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Αίγυπτο μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα της Αιγύπτου καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία σε κάθε της έκφανση.

Παρόμοια κρούσματα βάρβαρης και τυφλής βίας δεν πρόκειται να πλήξουν τον ανεκτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της φίλης Αιγύπτου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον αιγυπτιακό λαό και στην Κυβέρνησή του».

Μητσοτάκης για τις επιθέσεις στην Αίγυπτο: Αθώες ζωές χάθηκαν άδικα, ανήμερα Βαΐων
 
Τη θλίψη του για θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: «Αθώες ζωές χάθηκαν άδικα, ανήμερα των Βαΐων στην Αίγυπτο, στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».