11 Απριλίου 2017

Απίθανη καταδίωξη! Αστυνομικοί κυνηγούν μεθυσμένο οδηγό νταλίκας [vid]

Δείτε ρωσικά περιπολικά να κυνηγούν μεθυσμένο οδηγό νταλίκας, φορτωμένης με αυτοκίνητα, που κάνει ζιγκ ζαγκ σε όλο το πλάτος δρόμου διπλής κυκλοφορίας.

To περιστατικό συνέβη στη Ρωσία, μάλλον το περασμένο καλοκαίρι, και είναι θαύμα που δεν θρηνήθηκαν θύματα.


Ρωσικό περιπολικό ξεκινά την καταδίωξη νταλίκας που μετέφερε βανάκια και IX, κάνοντας ζιγκ ζαγκ στο δρόμο. Οι αλλεπάλληλες αποκλίσεις της πορείας της νταλίκας ήταν τόσο μεγάλες και τόσο έντονες που τα αντιθέτωw ερχόμενα αυτοκίνητα έβγαιναν κυριολεκτικά στο χώμα για να μην συγκρουστούν μετωπικά μαζί της.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε επί μακρόν, με τη συνδρομή και άλλων περιπολικών, αλλά ο οδηγός της νταλίκας έφραζε διαρκώς το δρόμo τους, μην αφήνοντας να τον προσπεράσουν. Τελικά σε μια διασταύρωση, όπου η νταλίκα έκοψε για να στρίψει, ένα περιπολικό κατόρθωσε να περάσει εμπρός του και να ξεμακρύνει. Κι εκεί που όλοι θα νόμιζαν ότι επίκειται κάποιο μπλοκάζ του δρόμου με σχάρα με καρφιά, η καταδίωξη σημαδεύεται από μια φαιδρή νότα. Ένας αστυνομικός από το πλήρωμα του περιπολικού που προπορεύτηκε κατέβηκε και βγήκε στη μέση του δρόμου, προσπαθώντας με νοήματα να σταματήσει τον «τρελό «οδηγό». Αλλά αφού είδε και αποείδε ότι η κίνησή του γινόταν επί ματαίω, αποφάσισε ως άλλος Δαβίδ ότι θα ήταν αποτελεσματικότερο να πετροβολήσει (!) την νταλίκα-Γολιάθ.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε με τα πίσω λάστιχα της νταλίκας να έχουν σκάσει, επειδή τα πυροβόλησαν οι αστυνομικοί (02:45 στο video). Τελικά, ύστερα από αρκετά χιλιόμετρα, με τις ζάντες να έχουν πάρει φωτιά, η νταλίκα υποχρεώθηκε να σταματήσει και ο οδηγός συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου υποβλήθηκε σε αλκοτέστ. Το όργανο έδειξε μέχρι 1,94 mg οινοπνεύματος ανά λίτρο αέρα. Να θυμίσουμε ότι το μέγιστο επιτερπόμενο όριο στην Ελλάδα είναι 0,25mg/lt



Γιάννης Κουτσουφλάκης
http://www.drive.gr/news/kosmos/kai-karga-i-treli-ntalika-sti-rosia-video