Επίθεση στο Παρίσι: Είχε έρθει στην Ελλάδα για βοήθεια στο λαθρομεταναστευτικό ο νεκρός αστυνομικός [vids]

Λίγο καιρό πριν φύγει από το σώμα της αστυνομίας για τη Δικαστική Αστυνομία, η μοίρα επιφύλασσε τραγικό τέλος για τον 37χρονο Xavier Jugele.

Ο Xavier Jugele, που είχε πει "όχι στους τρομοκράτες" ένα χρόνο μετά το αιματηρό μακελειό με 130 νεκρούς στο Παρίσι, φρουρώντας το Μπατακλάν στο reopening, έπεσε νεκρός από τα πυρά του Karim Cheurfi στα Ηλύσια Πεδία. Είχε βρεθεί πριν από καιρό στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους Έλληνες συναδέλφους του να αντιμετωπίσουν τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο υπερήφανος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και στην απαγόρευση της Ρωσίας για ομοφυλοφιλική προπαγάνδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Λίγες εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατό του θα εγκατέλειπε το πόστο του. Είχε βγει για ποτό με συναδέλφους του για να τους αποχαιρετήσει επειδή θα εντασσόταν στη Δικαστική Αστυνομία. Τον επόμενο μήνα θα γιόρταζε τα 38α γενέθλιά του. Ο Jugele βρισκόταν στο reopening του Μπατακλάν τον Νοέμβριο ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις με 130 νεκρούς στο Παρίσι.


Είχε μάλιστα δηλώσει στο περιοδικό People πως βρισκόταν εκεί για να πει "όχι στους τρομοκράτες". "Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι που το Μπατακλάν ανοίγει ξανά. Είναι συμβολικό. Είμαστε εδώ απόψε ως μάρτυρες. Εδώ για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Αυτή η συναυλία θα γιορτάσει τη ζωή. Να πούμε όχι στους τρομοκράτες. Δεν φαίνεται παράξενο, αλλά σημαντικό. Συμβολικό", δήλωνε τότε για τη συναυλία του Στινγκ που σηματοδότησε την επανέναρξη του Μπατακλάν.
Πηγή: Dailymail
Επίθεση στο Παρίσι: Είχε έρθει στην Ελλάδα για βοήθεια στο λαθρομεταναστευτικό ο νεκρός αστυνομικός [vids] Επίθεση στο Παρίσι: Είχε έρθει στην Ελλάδα για βοήθεια στο λαθρομεταναστευτικό ο νεκρός αστυνομικός [vids] Reviewed by Dexi Extrem on 20:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: