16 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Εμείς χρεώσαμε 7.000 ευρώ κάθε οικογένεια, αλλά οι προηγούμενοι ξεπέρασαν τις 100.000

Ο κ. Μπγιάλας, έβαλε στη θέση τους, όσους μιλούν για τέσσερα διαφορετικά μνημόνια, τονίζοντας πως τα μνημόνια είναι... δύο: Ένα αυτό της συνθήκης του Μάαστριχτ και ένα αυτό που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου, με το πακέτο μέτρων


Το μνημόνιο 4 έχει πάρει το δρόμο της έγκρισης, από τους Έλληνες βουλευτές, όμως τα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, κόντρα στη λογική. Με τοποθέτησή του, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στα Γρεβενά, Χρήστος Μπγιάλας, ξεκίνησε με το... κλασικό πλέον, φταίμε εμείς, αλλά φταίνε περισσότερο οι προηγούμενοι, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του κόμματός του: Το μνημόνιο θα τελειώσει μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Μία περίοδο που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, επιχειρώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, ο κ. Μπγιάλας, έβαλε στη θέση τους, όσους μιλούν για τέσσερα διαφορετικά μνημόνια, τονίζοντας πως τα μνημόνια είναι δύο... Ένα αυτό της συνθήκης του Μάαστριχτ και ένα αυτό που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου, με το πακέτο μέτρων: «Το μνημόνιο ξεκινάει από το 1992 και τη συνθήκη του Μάαστριχτ που προετοίμασε τη χώρα για την είσοδό της στην Ευρωζώνη και το δεύτερο μνημόνιο είναι αυτό του 2010, για τα μέτρα, που μας δίνει σαφείς οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποκορύφωμα των λεγομένων του, ήρθε βέβαια με την ατάκα που εκστόμισε ο Χρήστος Μπγιάλας ότι «η δικιά μας η θητεία, χρέωσε 7.000 ευρώ ανά οικογένεια, αλλά οι προηγούμενοι είχαν χρεώσει πάνω από 100.000 ευρώ κάθε νοικοκυριό», στην γνωστή, παλιά, καλή συνταγή, πώς εμείς είμαστε κακοί, αλλά οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι.

Δείτε την τοποθέτησή του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ: