12 Μαΐου 2017

Διαδηλωτές προπηλάκισαν τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ισπανία-ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε έξω από πολιτιστικό κέντρο στη Μαδρίτη το βράδυ της Πέμπτης, όπου η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ισπανία φιλοξενούσε εκδήλωση με θέμα τα «θύματα της Δεξιάς στη Βενεζουέλα».


Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατάστασης που επικρατεί στη λατινική χώρα και της κυβέρνησης Maduro.

Ο πρέσβης της χώρας στην Ισπανία, Mario Isea, έκανε λόγο για «απαγωγή» του από τους διαδηλωτές, σημειώνοντας ότι είναι αποκλεισμένος στο εσωτερικό του χώρου. Σε δηλώσεις του στο teleSUR ο Isea μίλησε για «ένα επεισόδιο με χαρακτηριστικά της βίας του Franco ή του Pinochet».

«Είμαστε πολιορκημένοι», τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κανάλι VTV, όταν βρισκόταν στο πολιτιστικό κέντρο, κατηγορώντας τις αστυνομικές αρχές ότι δεν κινήθηκαν νωρίτερα, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που επικρατούσε.




Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως «Βενεζουέλα, ελευθερία!», κρατώντας ταψιά και άλλα αντικείμενα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας.

Δεν έγινε σαφές πότε ο Isea έφυγε από το σημείο, ενώ η πρεσβεία της Βενεζουέλας δεν ήταν διαθέσιμη για σχολιασμό.


Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Delcy Rodriguez, ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση «να εγγυηθεί την ακεραιότητα των διπλωματών της», υπογραμμίζοντας ότι «το μίσος που σπέρνεται από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, δυσφημίζοντας την ιερή χώρα μας».



http://www.liberal.gr/arthro/137192/epikairotita/2017/diadilotes-propilakisan-ton-presbi-tis-benezouelas-stin-ispania.html