22 Μαΐου 2017

ΕΠΟΣ! Ο Φλαμπουράρης πανηγυρίζει: Με παρέμβασή μου μια ανασφάλιστη μητέρα συνεχίζει να πληρώνει τα χρέη της

Kathimerinotita.gov.gr: «...Η μητέρα να συνεχίσει να πληρώνει απρόσκοπτα τις 8 εναπομείνουσες δόσεις» -Διαβάστε την απίθανη ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας

«Προ ημερών μια ανασφάλιστη μητέρα κινδύνευσε να χάσει την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, χωρίς να ευθύνεται η ίδια. Εν αγνοία της ο συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο πληρώνονταν οι δόσεις, πραγματοποίησε ανάληψη και... έτσι δεν υπήρχε το απαραίτητο ποσό για τη μηνιαία αποπληρωμή του χρέους. Οι υπάλληλοι της «Καθημερινότητας» επικοινώνησαν με τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων του υπουργείου Εργασίας, που αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, γνωμοδότησε θετικά, ώστε η μητέρα να συνεχίσει να πληρώνει απρόσκοπτα τις 8 εναπομείνουσες δόσεις».

Αυτό ακριβώς το κείμενο -σας διαβεβαιώνουμε, δεν έχει υποστεί επεξεργασία- περιλαμβάνεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Επικρατείας διαφημίζοντας ακόμη ένα... επίτευγμα της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr.

Κι επειδή μπαίνει καλοκαιράκι,το κείμενο αυτό -που μάλλον συνέταξαν οι συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη- άνετα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μια παλαιού τύπου επιθεώρηση. Διότι είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο κ. Φλαμπουράρης -θυμάστε, είναι ο πολιτικός που προέβλεπε ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας με την ανάπτυξη της οικονομίας το 2017, το ίδιο πρόσωπο που μας διαβεβαίωνε ότι πλέον οι Έλληνες δεν ψάχνουν για φαγητό στους κάδους σκουπιδιών- κάθισε και έγραψε μια ανακοίνωση στην οποία αυτοαποθεώνεται επειδή με ενέργειές του μια ανασφάλιστη μητέρα θα συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της στο δημόσιο.

Όπως και να το δει κάποιος, είναι μια αλλαγή. Παλαιά οι πολιτικοί μεσολαβούσαν για να προσληφθούν οι εκλεκτοί τους στο δημόσιο (πρακτική που προφανώς συνεχίζεται και σήμερα με τους συμβασιούχους, μην ξεγελιέστε), τώρα έχουν εμπλουτίσει το πεδίο των δραστηριοτήτων τους και με τη φορολογική διοίκηση. Όπου δεν μεσολαβούν για να μειωθούν πρόστιμα ή βεβαιωμένα χρέη, αλλά παρεμβαίνουν για να πείσουν τις αρμόδιες αρχές ότι είναι δίκαιο και εύλογο να παραμείνει ένας φορολογούμενος εντός ρύθμισης...

O tempora o mores...
Πάντως η διατήρηση της ανασφάλιστης μητέρας στην ευνοϊκή ρύθμιση πληρωμής των χρεών της προς το Δημόσιο, δεν είναι το μοναδικό πράγμα με το οποίο καταπιάστηκαν στην υπηρεσία kathimerinotita.gov.gr.

Η ομάδα της Καθημερινότητας, σαν να λέμε με εντολή... Φλαμπουράρη, μεσολάβησε προκειμένου μια άλλη πολίτης που κινδύνευσε να χάσει το εφάπαξ του θανόντος συζύγου της να εισπράξει το ποσό. Υποτίθεται ότι το ΕΤΕΑΕΠ είχε εκδώσει το εφάπαξ, αλλά το σχετικό χαρτί είχε... παραπέσει και μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, το ποσό καταβλήθηκε στη δικαιούχο που περίμενε από το 2014.

Κι επειδή θεωρούμε ότι μπορεί και να μην πιστεύετε ότι πράγματι η ομάδα του kathimerinotita.gr έλυσε δύο προβλήματα τις τελευταίες ημέρες, δείτε και το επίσημο δελτίο Τύπου από το υπουργείο Επικρατείας.