22 Μαΐου 2017

ΟΛΟ ΝΙΚΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ! Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε βάζουν στον «πάγο» το θέμα του ελληνικούς χρέους

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, κινήθηκε με τις δηλώσεις τους, προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι τελική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας, θα έρθει στο τέλος του προγράμματος.

«Η επίσημη απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν χρειαστεί, θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος» ξεκαθαρίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξηγώντας ότι το ΔΝΤ αναζητά περισσότερη σαφήνεια για το που μπορούμε να φτάσουμε. «Αυτό είναι το θέμα σήμερα, αν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Προσπαθώ και δουλεύω για «μια συμφωνία» σήμερα που όμως δεν θα είναι «η συμφωνία»», είπε ο ίδιος.

Εξήγησε δε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σε θέματα ανάπτυξης. «Οταν θα φτάσουμε στις τελικές αποφάσεις του χρόνου αναμένω να έχουμε περισσότερη σαφήνεια» είπε καθι πρόσθεσε ότι στόχος σήμερα είναι να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε σήμερα», τόνισε.

«Ελπίζουμε ότι όταν αποφασίσουμε ακριβώς για το μέγεθος των μέτρων για το χρέους του χρόνου είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σύγκλιση στο θέμα των προβλέψεων για την ανάπτυξη» σημείωσει ο Ντάισελμπλουμ.

Όσον αφορά στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης, είπε ότι εάν όλα πάνε καλά σήμερα και τα prior actions έχουν εκπληρωθεί, μπορεί να γίνει πολύ έγκαιρα πριν το καλοκαίρι.