31 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ μετά το πρώτο ταξίδι: Μοναχικός, θυμωμένος, δεν εμπιστεύεται κανέναν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον Λευκό Οίκο έπειτα από το πρώτο του ταξίδι εκτός των συνόρων ως πρόεδρος όπως έφυγε: μοναχικός, θυμωμένος και χωρίς να είναι ικανοποιημένος με κανέναν.


«Ανακαλύπτει ότι η προεδρία δεν είναι εύκολη υπόθεση», γράφει τo CNN σε ανάλυση για την επιστροφή του Τραμπ στη «βάση» του.

«Τον βλέπω να απομονώνεται συναισθηματικά. Εχει πάρει βάρος. Δεν έχει κανέναν που να εμπιστεύεται», είπε στο αμερικανικό δίκτυο άνθρωπος που μιλά με τον πρόεδρο. Το ερώτημα, συνεχίζει ο ίδιος, είναι το αν ο Τραμπ αντιλαμβάνεται το μέγεθος των όσων αντιμετωπίζει ή αν θα είναι ξανά «υπερόπτης και ξεροκέφαλος». Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που έκανε αυτό το ταξίδι «ήταν να πατήσει το κουμπί της παύσης».

Ο Τραμπ επέστρεψε σε ένα κλιμακούμενο χάος στο θέμα των επαφών με τη Ρωσία, μία μάχη για το νομοσχέδιο της υγείας, αλλά και μία σημαντική απόφαση για τον επόμενο διευθυντή του FBI, σημειώνει το CNN.

«Υπάρχει κάποια ελπίδα ότι τώρα θα αναγκαστεί να ηρεμήσει. Ακούει πραγματικά μόνο όταν είναι ''πεσμένος''», σημειώνει μια πηγή. Κάποιοι από τους φίλους του παραπονιούνται ότι του δίνουν κακές συμβουλές, νομικές και πολιτικές. «Κανείς δεν του λέει πώς λειτουργούν τα πράγματα, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Κανείς δεν έχει αρκετό έλεγχο, ή ασφάλεια, να το κάνει αυτό», σημειώνουν.

Βέβαια, υπογραμμίζει το CNN, το ερώτημα είναι αν ένας πρόεδρος έχει πραγματικά ανάγκη να του λένε τι πρέπει να κάνει.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr