28 Μαΐου 2017

Ξεπέρασαν και τον… Γεωργαλά

Τη δόξα του προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά ζήλεψαν κάποιοι στο Μαξίμου.

Διαφορετικά δεν εξηγείται το καταγέλαστο περιεχόμενο που περιλαμβάνει το NonPaper, με το οποίο παραδίδονται μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας στις εφημερίδες.


Είναι να γελάει κανείς όταν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επικαλούνται τη σοβαρότητα των θεμάτων εθνικής σημασίας, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να επιβάλουν λογοκρισία.

Κατά το συγγραφέα του επίμαχου Non Paper το οποίο θα μείνει στην ιστορία, οι εφημερίδες, τα κανάλια και το διαδίκτυο δεν πρέπει να κάνουν το ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ούτε να ενημερώνουν τον κόσμο για το στραπάτσο με το δημόσιο χρέος.

Στα θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας, πρέπει να υπάρχουν όρια στην προπαγάνδα, διαμηνύει το Μαξίμου.

Προφανώς οι συντάκτες του κειμένου μπερδεύουν την κυβέρνηση με τη χώρα και τη δημοκρατία με τα καθεστώτα.

Εκτός και αν τα έχουν εντελώς χαμένα και επιχειρούν να χρεώσουν την αποτυχία στη διαπραγμάτευση για το χρέος συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Βέβαια τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία ευθύνη για το ναυάγιο στοEurogroup, γιατί είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση ότι αυτό το παραμύθι με τη διαπραγμάτευση διαρκείας οδηγεί σε νέα σκληρά μέτρα και νέα μνημόνια.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η αντιπολίτευση είχε απόλυτο δίκαιο.

Η καταγραφή της πραγματικότητας από τις εφημερίδες και τα κανάλια είναι επιβεβλημένη για να μαθαίνει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.

Τα περί «πατριωτικής» δημοσιογραφίας είναι κατασκευάσματα φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες δημοκρατίες.

http://www.lykavitos.gr/archives/463168