23 Μαΐου 2017

Ο Κώστας Καραμανλής τίμησε το Γουέμπλεϊ (ΦΩΤΟ)

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με…συνωμοτική διακριτικότητα βρέθηκε στο γήπεδο της Ραφήνας σε απόσταση 2 μέτρων από τον «Στρατηγό» του Γούεμπλεϊ Μίμη Δομάζο, ο οποίος στα 75 του χρόνια ήταν απλά…μαγικός στον αγωνιστικό χώρο…



Ήταν εκδήλωση της UNICEF Eλλάδας, η οποία με την πρόεδρό της κ.Τζιτζίκου και εμπνευστή τον δημοσιογράφο Αργύρη Κωστάκη, διοργάνωσαν ένα συμβολικό παιχνίδι με τον Παναθηναίκό στα 46 χρόνια από τις ημέρες που για πρώτη και μοναδική φορά ελληνική ομάδα,ο ΠΑΟ βρέθηκε σε τελικό «Τσάμπιονς Λίγκ».


Ο «Στρατηγός» με τον Αργύρη Κωστάκη και τους διαιτητές του αγώνα

Συγκινητικός ήταν στην ομιλία-βράβευσή του και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κώστας Τσουβάλας.


Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κώστας Τσουβάλας

Αρχηγός στον Παναθηναϊκό ήταν ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος στη σύνθεση μετείχαν μεταξύ άλλων ο σέντερ μπακ της εποχής Γιώργος Γονιός, ο Χουάν Ρότσα, διάδοχος του «στρατηγού», ο οποίος έφτασε τον ΠΑΟ στους 4 του «Τσαμπιονς Λίγκ» το 1996, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, ο Κώστας Μπατσινίλας, ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Γιώργος Σάμμιος, ο Ν.Κρασσώνης κ.α άλλοι παλαίμαχοι.

Ξεχωριστή «νότα», όπως πάντα ο Τότης Φυλακούρης, ο οποίος αν και ο ήλιος ήταν ψηλά ζήτησε …κόκκινη μπάλα «για να τη βλέπουμε πιο εύκολα»! και έπαιζε με ένα μπουκάλι νερό «για να δροσίζει κανέναν αντίπαλο»!!!


Ο «ατελείωτος» Τότης Φυλακούρης επι τω έργο και με το μπουκάλι νερού στο χέρι για να… δροσίσει τους αντιπάλους !!!

Ο Κώστας Καραμανλής πήγε πολύ διακριτικά στο γήπεδο, κάθισε στην κερκίδα ανάμεσα στον κόσμο που παρακολουθούσε το παιχνίδι, φορώντας το καπελάκι του και αποχώρησε με τη λήξη του παιχνιδιού.

Την διοργάνωση «ανέβασε» ο Δήμαρχος της Ραφήνας κ.Μπουρνούς, ο οποίος τίμησε την ομάδα του «Γουέμπλεί και με την συνοδεία της περίφημης μπάντας της Ραφήνας, η οποία συνόδευσε με μουσική και τον εθνικό ύμνο τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.


Η περίφημη μπάντα του Δήμου της Ραφήνας παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο συνοδεύοντας τις ομάδες

Ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα , δόξα της ομάδας εκείνης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, δημιούργησε «επεισόδιο», όταν την τελευταία στιγμή αποφάσισε να παίξει με την ομάδα της UNICEF και ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος κάλεσε σε …απολογία μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον …Φυλακούρη, τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο «γιατί ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς μηχανάκι».


Μάταια κυνηγά τον Δομάζο ο Ντάσκας


Το παρόν στον αγώνα έδωσε και ο πρ. του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να κερδίσει με 4-3 όταν ο Δομάζος με 2 ασίστ «πάρε-βάλε» έβγαλε Φραντζέσκο και Λαγωνικάκη μόνους απέναντι στη «δόξα» του Ν. Μουτσάτσου, ο οποίος μέχρι τότε ειχε πιάσει τα …άπιαστα.

Η ομάδα της UΝICEF με αρχηγό τον Αργύρη Κωστάκη έχασε ευκαιρίες, ενισχύθηκε και με τον…Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας, είχε πρωταγωνιστή τον εξαιρετικού χαρακτήρα Κώστα Κατσιάδα, ο οποίος απεύφευγε τις δυνατές μάχες «για να μην τραυματιστούν τα ινδάλματα», είχε δοκάρια (Ντασκας, Κατσιάδας) και γλίτωσε στο «τσάκ» απο υπέροχες «μπανάνες του Κώστα Φραντζεσκου.


Η Δν/τρια του λιμένα Ραφήνας κ. Κατερίνα Αδαμοπούλου με τον κ. Αντώνη Αντωνιάδη

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού στο οποίο παρέστη η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef Σοφία Τζιτζίκου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης Ηλίας Λυμπέρης, ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Χρήστος Κυρίτσης, τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες από τη Unicef ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, ενώ ο δήμος τίμησε με τη σειρά του την πρόεδρο της Unicef, ομάδα του Παναθηναικού και των Επιλέκτων, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβαλά. Ιδιαίτερη στιγμή όταν ο αρχηγός της ομάδας Επιλέκτων Αργύρης Κωστάκης παρέδωσε στον αγέραστο αρχηγό του Παναθηναικού Μίμη Δομάζο – 75 ετών παρακαλώ – μιά ανθοδέσμη με την ευχή «να ανθίζετε πάντα στα γήπεδα μέχρι τα βαθιά γεράματα».
Οι ομάδες


Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef Σοφία Τζιτζίκου με τον δήμαρχο Ραφήνας κ. Βαγγέλη Μπουρνούς

To τελικό …Αγγλικό σκορ 4-3 υπέρ του «τριφυλλιού» δίκαιο, αλλά αληθινός νικητής η αγάπη γιά τα παιδιά.

Παναθηναικός
Αστράς, Οικονομίδης, Γονιός, Σάμιος, Πατσιαβούρας, Φυλακούρης, Κρασώνης, Φρατζέσκος, Λαγωνικάκης, Δομάζος, Ρότσα. Έπαιξαν ακόμη Γραμματικός, Τομαράς, Φιλιπουπολίτης, Φούκος, Μπατσινίλας, Βονόρτας.

Επίλεκτοι Unicef
Νίκος Μουτσάτσος, Άρης Καραίσκος, Γιώργος Χαχολάκης, Δημήτρης Κοτούζας, Κώστας Κατσιάδας, Σπύρος Λιβαθινός, Χρήστος Μυλωνάς, Αργύρης Κωστάκης, Γιάννης Ντάσκας, Σταύρος Θεοδωράκης, Πέτρος Τσιγκούλης. Αγωνίστηκαν ακόμη Σταμάτης Δαφνής, Κώστας Χορέβας, Στράτος Μαρίνος, Νίκος Γκιόλιας, Νίκος Αντωνίου, Βασίλης Σπαντούρος, Κώστας Καλούδης, Λουκάς Λουκίδης, Νίκος Σιγαλός. Στην αποστολή ακόμη Κώστας Ντέμος και Παναγιώτης Φάκος.
πηγή: ntokoumenta.gr