24 Μαΐου 2017

Οργή στον Όμιλο Λάτση για το αποτυχημένο managment των ΕΛΠΕ

Σε αναβολή οδηγήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ. H Paneuropean (όμιλος Λάτση), ο μεγαλύτερος ιδιώτης βασικός μέτοχος των ΕΛΠΕ, άσκησε το δικαίωμα βέτο που έχει κάθε μέτοχος με ποσοστό πάνω από 5% και ζήτησε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων του με τον άλλο βασικό μέτοχο που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα συνδέεται με διαφωνίες για την πορεία και τη χάραξη της στρατηγικής των ΕΛΠΕ και με κρούσματα κακής “εταιρικής διακυβέρνησης”.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι μέρες της διοίκησης Τσοτσορού είναι μετρημένες αφού η πλευρά Λάτση απαιτεί το άμεσο «ξήλωμα» της.

Για τις επόμενες εξελίξεις, κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα επιλέξει το Δημόσιο, το οποίο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 35,47% της εταιρείας.

Δήλωση Τσίπρα για την διαμάχη στα ΕΛΠΕ

Παρέμβαση για την απόφαση του ομίλου Λάτση να οδηγήσει σε αναβολή τη σημερινή γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ όπου μεταξύ άλλων θα λαμβάνονταν απόφαση για την πώληση του 35% του ΔΕΣΦΑ, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απευθύνουν το ερώτημα για τον λόγο της αναβολής της συνέλευσης στον ιδιώτη μέτοχο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε δε πως πρέπει να υπάρχει αρμονική συνεργασία ανάμεσα στους δύο βασικούς μετόχους των ΕΛΠΕ.

http://www.lykavitos.gr/archives/462604