25 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: O άνθρωπος που κράτησε στα χέρια του την Σάφι Ρούσος λίγο πριν πεθάνει [εικόνες]

Η Σάφι Ρούσος, το νεαρότερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρένα ζητούσε απεγνωσμένα τη μητέρα της, ενώ ένας άντρας προσπαθούσε απελπισμένα να τη σώσει κρατώντας τη στα χέρια του.

Η Σάφι, μόλις 8 ετών, βρισκόταν κοντά στο φουαγιέ όταν ο καμικάζι Σαλμάν Αμπέντι ανατινάχθηκε. Στη συναυλία βρισκόταν και ο Πολ Ρέιντ, ένας 43χρονος οδηγός ανυψωτικού, και γύρισε πίσω γρήγορα μόλις άκουσε την βόμβα να εκρήγνυται.


Ο ίδιος πήρε στην αγκαλιά του το μικρό κορίτσι και προσπάθησε να το ηρεμήσει ενώ γύρω του επικρατούσε ένα χάος. Παράλληλα, περιγράφει τη «συγκλονιστική» στιγμή που είδε τα σώματα ανθρώπων να κείτονται στο έδαφος.

Μιλώντας με δάκρυα στα μάτια στη Sun, ο Ρέιντ δηλώνει: «Ήταν ένα μικρό κορίτσι που πέθαινε και ήθελε απλά την μαμά της. Ήταν συγκλονιστικό».

Ο 43χρονος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που ειδοποίησαν την αστυνομία για τη θηριωδία.

Στα αριστερά ο 43χρονος Πολ Ρέιντ

«Έτρεξα πίσω στις σκάλες και στην πραγματικότητα έψαχνα για τον τρομοκράτη. Ήξερα ότι ήταν βόμβα. Ο κόσμος φώναζε,έτρεχε και ούρλιαζε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φωνές. Μέσα στην αίθουσα επικρατούσε το απόλυτο χάος. Κείτονταν άνθρωποι παντού. Υπήρχαν παντού νεκροί και άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι προς το σιδηροδρομικό σταθμό», δηλώνει.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη στιγμή που είχε τη μικρή Σάφι, η οποία είχε πάει στη συναυλία με την μητέρα της Λίζα, η οποία βρίσκεται στην εντατική και πιθανότατα δεν γνωρίζει για τον θάνατος της κόρη της, και την αδερφή της Άσλι Μπρόμγουιτς.


«Είπε “που είναι η μαμά;”. Της είπα “Δεν ξέρω, αλλά θα την βρούμε σε ένα λεπτό. Μην ανησυχείς θα το λύσουμε. Θα γίνεις καλά”».

Και συνέχισε περιγράφοντας την κατάσταση της μικρής: «Τα πόδια του μικρού κοριτσιού ήταν παραμορφωμένα με άσχημο τρόπο και είχε μία μεγάλη στρογγυλή τρύπα πάνω από το ισχίο της από την οποία όμως δεν έβγαινε αίμα. Επίσης είχε μία μεγάλη πληγή στον κρόταφο».

Στη συνέχεια με τη βοήθεια αστυνομικών έφτιαξε ένα φορείο από διαφημιστική πινακίδα και τοποθέτησε το μικρό κορίτσι σε αυτό. Αργότερα το κορίτσι μπήκε σε ασθενοφόρο και ο 43χρονος δήλωσε ότι δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Συντετριμμένος ο πατέρας
Στο μεταξύ φίλος της οικογένειας της Σάφι Ρούσος δήλωσε ότι ο πατέρας της είναι «εντελώς συντετριμμένος».

«Ο Άντριου είναι εντελώς συντετριμμένος», δήλωσε ο οικογενειακός φίλος Σαλμάν Πατέλ τονίζοντας ότι η Άσλι αναρρώνει αλλά υποφέρει ακόμα από το σοκ. Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν η μητέρα των κοριτσιών βρισκόταν ακόμα σε κώμα.