22 Μαΐου 2017

To μήνυμα του Kυριάκου Μητσοτάκη στους δανειστές

Μήνυμα στους δανειστές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αρχίσει το κρίσιμο Eurogroup, να μην εκλάβουν ως δικαιολογία την τάση της κυβέρνησης να καθυστερεί, ώστε να μεταθέσουν τις απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον.


«Ελπίζω σήμερα να κλείσει η εκκρεμότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ. Η μεγάλη εκκρεμότητα, όμως παραμένει για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018, αφού η κυβέρνηση έχει παγιδεύσει την χώρα σε υψηλά πλεονάσματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά.

«Υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα. Χρειάζεται μια νέα αντίληψη για την Ελλάδα, ένα άλλο παραγωγικό μοντέλου, του οποίου η ναυτιλία αποτελεί πυλώνα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο για τη χώρα μας η συνεδρίαση του Εurogroup.

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο δεσμεύει την Ελλάδα μέχρι το 2021, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, αλλά με σκληρούς περιορισμούς λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης. Εάν είχαν προχωρήσει οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα χρειάζονται αυτά τα μέτρα.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες γι’ αυτούς που κυβερνούν και γι’ αυτούς που τους ψήφισαν. Τελειώνει και ο λαϊκισμός. Εθνικός μας στόχος η ανάπτυξη. τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που παρουσίασε το πλαίσιο της πρότασης της ΝΔ για τον τομέα της ναυτιλίας.

Στοχευμένα κίνητρα για επενδύσεις στην ναυτιλία, αλλά και ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελούν μερικά από τα στοιχεία της γαλάζιας πρότασης.