10 Μαΐου 2017

Ακριβοπούλου, Γιάμαλη, Κοτρώτσος: ΜΗΔΕΝ (Ο, zero, null, cero) τηλεθέαση στις ηλικίες 15 - 24!

Ούτε τα παιδιά τους δεν τους βλέπουν!

Αντικείμενο αρνητικής κριτικής η ενημερωτική εκπομπή που διαφημίστηκε τόσο πολύ από τη δημόσια τηλεόραση

Τελικά η πολυσυζητημένη «Αίθουσα Σύνταξης» όπως όλα δείχνουν χάνει το στοίχημα της τηλεθέασης.
Παρά τις προσδοκίες των υπευθύνων της ΕΡΤ η ενημερωτική εκπομπή η οποία διαφημίστηκε τόσο, στελεχώθηκε με πολλούς δημοσιογράφους και ενισχύθηκε από κάθε άποψη το μόνο που πέτυχε ήταν να γίνει συχνά αντικείμενο αρνητικής κριτικής για τον τρόπο που προσεγγίζει θέματα της επικαιρότητας αλλά και να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Φαίνεται ότι το κοινό όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αλλά σε κάποιες περιπτώσεις γυρίζει εντελώς την πλάτη του στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δευτέρας όπου η «Αίθουσα σύνταξης» σημείωσε τηλεθέαση 0% στα ανδρικά και γυναικεία κοινά ηλικιών 15 – 24! Η κατάσταση δεν βελτιώνεται ιδιαίτερα και στις υπόλοιπες κατηγορίες αφού στους άνδρες 25 – 44 φτάνει το 2,4% και στις γυναίκες των ίδιων ηλικιών το 0,8%. Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης καταγράφεται στους άνδρες άνω των 55 οι οποίοι παρακολουθούν σε ποσοστό 9,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος στο νεανικό κοινό της ΕΡΤ1 φλερτάρει με την μονάδα. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν ουδείς ταράζεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής…

Αφροδίτη Γραμμέλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ