27 Ιουνίου 2017

ΨΕΥΤΗΣ! Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ-ΔΑΚΕ: Είναι ψεύτης-Ψηφίσαμε αναστολή

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει αποκλιμάκωση με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση με κάθε πρόσφορο μέσο θα προστατέψει την Δημόσια Υγεία. Επίσης, όπως έπραξε και σε ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε την ΝΔ ότι με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωσή του στον Alpha υποστήριξε σε πάρα πολλούς δήμους γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών ενώ στην Αθήνα μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ- ΟΤΑ το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σκουρλέτη:


ΔΑΚΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ: Εμείς προτείναμε ομόφωνα να ανασταλεί η απεργία

Τι δηλώνει στο parapolitika.gr ο εκπρόσωπος της γαλάζιας παράταξης Βασίλης Πολυμερόπουλος
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει μέσω δηλώσεων του στα parapolitika.gr ο Βασίλης Πολυμερόπουλος τα όσα αναφέρθηκαν από το Μαξίμου και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για τη στάση της ΔΑΚΕ στην κρίσιμη συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της ΠΟΕ ΟΤΑ: «Είμαστε 2 μόλις στα 10. Ως εκ τούτου στα συμβούλια μιλάμε πάντα τελευταίοι. Αρχικώς, όταν μας ζητήθηκε η θέση μας είπαμε ότι η απεργία πρέπει να ανασταλεί. Δευτερευόντως όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία και οι υπόλοιποι 8 της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας, εμείς για να μη διασπάσουμε τη συλλογικότητα του οργάνου προσυπογράψαμε την απόφαση τους.Ψεύδονται λοιπόν ασύστολα όσοι διακινούν τα περί του αντιθέτου» ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Πολυμερόπουλος , εκ των παλαιότερων συνδικαλιστών της Αυτοδιοίκησης και γενικός γραμματέας στην ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/dake-poe-ota-emis-protiname-omofona-na-anastali-apergia