27 Ιουνίου 2017

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Καλλιτεχνικούς διευθυντές χωρίς απολυτήριο Λυκείου νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιτεχνικούς διευθυντές δίχως να έχουν ολοκληρώσει το Λύκειο πρότεινε μέσω τροπολογίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, ρύθμιση την οποία έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.


Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζει η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία: «Δεδομένης της ιδιαιτερότητας στο χώρο της τέχνης όπου σημαντικότερο ρόλο έχει η καλλιτεχνική αξία προς απάντηση στη σύγχρονη ανάγκη για την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών με κριτήρια συνδεόμενα με τα ουσιαστικά και όχι τυπικά προσόντα τους, ήτοι την αναγνωρισμένη προσφορά, τη διάκριση, την κατάρτιση και την εμπειρία τους στο χώρος της τέχνης και ιδιαιτέρως του θεάτρου, προτείνει η πρόβλεψη οι συγκεκριμένοι να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας».

Μάλιστα, ο κ. Σκουρολιάκος δεν προέβλεψε καν ο καλλιτεχνικός διευθυντής στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα της χώρας να διαθέτει πτυχίο δραματικής σχολής! Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει και… αναδρομικό χαρακτήρα, αφού προβλέπεται ότι «οι προσλήψεις καλλιτεχνικών διευθυντών που τυχόν έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται νόμιμες».

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/148269/politiki/2017/kallitechnikous-dieuthuntes-choris-apolutirio-lukeiou-nomothetei-o-syriza.html