07 Ιουνίου 2017

ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΗ! ! Κυβερνητικές πηγές στο Reuters: Επιστροφή στις αγορές όταν το κόστος δανεισμού πέσει κάτω από το 5%

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές όταν το κόστος δανεισμού της πέσει κάτω από το 5%, ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές στο Reuters, κάτι που μπορεί να γίνει αν η ΕΚΤ συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση.


Αυτός ο σημαντικός όρος εξαρτάται κυρίως από το αν η Αθήνα μπορεί να πετύχει μία αρκετά καλή συμφωνία για το χρέος με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε η ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη, να πειστεί, σχολιάζει το Reuters.

Παραμένει αρκετά αβέβαιο αν οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις είναι απρόθυμοι να καταλήξουν, όμως οι τραπεζίτες διακριτικά εκμαιεύουν την άποψη των επενδυτών για την πρώτη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από το 2014. Η απάντηση έπεισε την Αθήνα να προχωρήσει, αν οι συνθήκες είναι σωστές, συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Μία επιστροφή στις αγορές με πενταετές ομόλογο θα πρέπει να γίνει με απόδοση κάτω του 5%», ανέφερε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Reuters, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι περίπου στο 5,9% σήμερα, αλλά επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί να πέσει από 0,75% έως 1,5%, αν η ΕΚΤ αρχίσει να αγοράζει το ελληνικό χρέος.

«Ακόμη πιστεύουμε ότι απέχετε περίπου 75 μονάδες βάσης από το σημείο στο οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε τον διάλογο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε στο Reuters ο Μαρκ Ντάουντινγκ της BlueBay Asset Management's Mark Dowding, που κατέχει ελληνικό χρέος. «Αλλά πιστεύω ότι (το σήμα της ΕΚΤ ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα) σίγουρα θα είναι ένας καταλύτης που θα οδηγήσει τις αποδόσεις σε αυτό το επίπεδο».