06 Ιουλίου 2017

ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! Εννιά χρόνια με αναστολή σε δικηγόρο: «Εφαγε» την εγγύηση κατηγορούμενου για μίζες στα εξοπλιστικά

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, που δόθηκε κατά πλειοψηφία ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για δικηγόρο Αθηνών.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του την εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον τότε εντολέα του , που του είχε επιβληθεί για να μην προφυλακιστεί στην υπόθεση με τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο τον δικηγόρο, ο οποίος από τα έδρανα της υπεράσπισης , βρέθηκε ο ίδιος στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Η ποινή του ανεστάλη με πλειοψηφία θέτοντάς του ως περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κράτησε τα χρήματα για οικογενειακές του ανάγκες, ενώ κατά πληροφορίες μία ημέρα πριν την απόφαση κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζήτησε αναβολή για να καταβάλει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση αποφάσεις ς του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ του έχει αφαιρεθεί από τον κατηγορούμενο η άδεια δικηγόρου.