07 Ιουλίου 2017

ΒΑΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ! Ελλάδα: Αύξηση των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων

Παρά το προβληματικό φορολογικό σύστημα στην εφαρμογή του τέλους ταξινόμησης, άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις των νέων αυτοκίνητων στη χώρα μας τον Ιούνιο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες (αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από την Ελ. Στατ.) η άνοδος ξεπέρασε το 15%, σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο, επιφέροντας αντίστοιχα και αυξημένα έσοδα και για τα κρατικά ταμεία.

Σαφώς, ένα μεγάλο μερίδιο αυτού του αποτελέσματος, οφείλεται στις πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων αλλά και των λεγόμενων «Rent a Car», ως αποτέλεσμα της ραγδαίας τουριστικής ανόδου, όμως και οι λιανικές πωλήσεις ήταν αυξημένες, με την αγορά να κάνει λόγο για αναμενόμενη μεγάλη αύξηση -αυτών των πωλήσεων- από το Φθινόπωρο, κυρίως λόγω της ανελαστικής ανάγκης (το παλιό ζητάει πολλά για επισκευές κλπ) αλλά και των πάμπολλων νέων μοντέλων που κατακλύζουν την αγορά.

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων τον Ιούνιο τερμάτισε η Nissan την οποία ακολούθησαν οι Fiat, Toyota, Peugeot, Opel, VW, Suzuki, Citroen, Hyundai και BMW.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι premium μάρκες, Audi, BMW, Mercedes και Volvo, σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Ιούνιο. Για παράδειγμα η Volvo σημείωσε άνοδο σχεδόν 32% και η Audi 30% (Mercedes 12%, BMW 7%).

Σημειώστε δε, πώς όσο πιο ακριβό είναι ένα αυτοκίνητο που πωλείται τόσο ποιο πολλά είναι τα έσοδα στο κράτος. Μάλιστα λόγω του… πρωτότυπου στα Ευρωπαϊκά χρονικά, φορολογικού συστήματος -λίγοι συντελεστές φορολόγησης που διπλασιάζουν το φόρο έστω και για επιπλέον 1 ευρώ εξοπλισμού- ο φόρος μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50% της αξία του αυτοκινήτου…

του ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
NewsAuto.gr