06 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ! «Οχι» από Τασία στο αίτημα για κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών

Με επιχειρήματα και με τρόπο χρήσης του Κανονισμού της Βουλής που κάθε κοινοβουλευτική, κυβερνώσα πλειοψηφία συνήθως χρησιμοποιεί, αλλά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επί μακρόν κατήγγειλε, η σημερινή δικομματική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον ισοβίτη-καταδικασθέντα για την υπόθεση «Νoor 1».


Το αίτημα αυτό, όπως γραπτώς είχε από ημερών υποβληθεί από τον κ. Σπ. Λυκούδη (Ποτάμι) και το οποίο ουσιαστικώς υποστήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίστηκε από την κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου «αόριστο και ανεπαρκές» και γι’ αυτό ως Πρόεδρος της Επιτροπής το απέρριψε. Είχε προηγηθεί, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου, με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος επί της ουσίας να επαναλαμβάνει όσα και ο πρωθυπουργός είπε πρόσφατα στην Ολομέλεια, ότι δηλαδή μια «εμπλοκή» της Βουλής στην υπόθεση κατά τη στιγμή που ασχολείται διερευνώντας την η Δικαιοσύνη, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Απαντες, όσοι τάχθηκαν υπέρ της κλήσης του κ. Καμμένου υπογράμμισαν ότι η παράμετρος της παρέμβασης του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου-κυβερνητικού στελέχους, έχει χαρακτηριστικά τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των Θεσμών, ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση της Προέδρου της Επιτροπής και της πλειοψηφίας υποστήριξαν πως είναι εμφανής η προσπάθεια «γελοιοποίησης» του αιτήματος της αντιπολίτευσης και υπεκφυγής επί ενός κρίσιμου ζητήματος.

Είχαν προηγηθεί αρκετές παρατηρήσεις εκ μέρους της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία πέραν του χαρακτηρισμού «ασαφές», ή «αόριστο», διαβάζοντας το περιεχόμενο του αιτήματος έκανε λόγο έως και για «γελοιότητες». «Να φέρετε άλλη πρόταση» πρόσθεσε η Πρόεδρος, προτρέποντας την αντιπολίτευση να μελετήσει έως και το υποβληθέν σήμερα επίσημο αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα, σημειώνοντας ότι με την νέα πρόταση η Επιτροπή Θεσμών θα μπορεί να ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίασή της, σχεδόν μετά από δύο εβδομάδας: στις 18 Ιουλίου.

Στις διαμαρτυρίες του κ. Γ. Μαυρωτά ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση αντικαθιστούσε τον κ. Λυκούδη, η Πρόεδρος της Επιτροπής τον παρατήρησε πως δεν γνωρίζει τα πράγματα, όσον αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής και τον Κανονισμό, ενώ στις παρεμβάσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου, κατά τις οποίες έγινε λόγος έως και για δράση «παρακράτους», έντονες αντιδράσεις ακούστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεδομένου ότι η σχετική αίτηση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης, εκ μέρους του Ποταμιού -και με την οποία συμφώνησαν οι βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης- απορρίφθηκε, ως αόριστη, από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αυτή θα αναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί εκ νέου.   

Οι διάλογοι στην Επιτροπή

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχει πρόταση από την ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θα γίνει άλλο πανηγύρι. Γιατί θέλετε να εμπλέξετε και την Θεσμών;
Β. Βενιζέλος: Προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε υποθέσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος;
Τ. Χριστοδουλοπούλου: Όχι, έχει γελοιοποιηθεί από μόνο του.
Ν. Παρασκευόπουλος: Για όσα ειπώθηκαν για παρακράτος να σας υπενθυμίσω ότι ορισμένα πράγματα τα προβλέπει το σύστημά μας
Β. Βενιζέλος: Αναλογιστείτε τι εγκλήματα συγκαλύπτετε
Ν. Παρασκευόπουλος: Η όλη ιστορία προέρχεται από πληροφορίες που φαίνεται να είναι προϊόν υποκλοπής. Δεν επιτρέπεται η χρήση προϊόντων που προήλθαν με παράνομα μέσα.
Μ. Γεωργιάδης (ΕΝ. Κεντρώων): Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το ζήτημα δεν είναι μόνο δικαστικό αλλα και πολιτικό. Εμείς δεν πρέπει να μάθουμε τι ειπώθηκε;
Τ. Χριστοδουλοπούλου: Κάντε νέο αίτημα με σωστό τρόπο και θα το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση στις 17 Ιουλίου.
  

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kaloun-se-apologia-ton-kammeno-stin-epitropi-thesmon