07 Ιουλίου 2017

Τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί στην Εξεταστική ο κ. Καμμένος;

Αν δεν απατά η μνήμη όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας πριν από τρείς μέρες στη Βουλή, αφού δεν απάντησε ξεκάθαρα για το τι έλεγε και γιατί με τον φυλακισμένο μεγαλοναρκέμπορο Γιαννουσάκη στο τηλέφωνο κατέληξε με την απειλή: «Αν έχετε άντερα κάντε πρόταση μομφής. Ζητήστε Εξεταστική Επιτροπή». Τώρα που οι ανάντεροι ζητάνε Εξεταστική γιατί κρύβεται κάτω από το χαλάκι του Μαξίμου. Τι φοβάται στ αλήθεια;


Ο κ Γιαννουσάκης, πάντως, σε συνέντευξή του, που του πήρε και δημοσιεύει το περιοδικό UNFOLLOW είναι σαφής: Ο υπουργός του τηλεφωνούσε για να τον πείσει να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και προσθέτει ότι αποτέλεσμα της πίεσης ήταν να πάει η προϊσταμένη της εισαγγελίας νυχτιάτικα να του πάρει κατάθεση παρ όλο που εκείνος είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν είχε τίποτε νέο να καταθέσει!

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το άλλο που δήλωσε στη συνέντευξη: Ότι αν γίνει Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή θα τοποθετηθεί πλήρως για το θέμα! Προφανώς, κανείς από την κυβέρνηση, και φυσικά ο κ Καμμένος, δεν θέλει ούτε ν ακούσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο μάρτυρας είναι υπό προστασία και ξέρει πολλά.

Για όποιον δεν κατάλαβε, η κυβέρνηση για να μπορεί να κυβερνάει έχει μπλέξει με τον κ Καμμένο. Χωρίς να τον θέλει. Και προκειμένου να συνεχίσει να κυβερνάει είναι αναγκασμένη να καθαρίζει ή να καλύπτει τις ακαθαρσίες κάθε φορά που ο συγκυβερνήτης ανοίγει το στόμα του ή σηκώνει το τηλέφωνό του.

Μόνο που σ αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση  Noor 1 είχε απόλυτο δίκιο. Πρόκειται, είπε, για τη μεγαλύτερη και σοβαρότερη σύλληψη ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή ιστορία. Και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση φώναξε: Και γι αυτήν δεν ενδιαφέρεται κανείς; Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται. Ο υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης.

Κανείς δεν ξέρει, όμως, γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται ο υπουργός. Ο οποίος έχει δικαίωμα να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Αλλά και όποιος από τους πολίτες θέλει μπορεί να πιστεύει ό,τι άλλο θέλει. Δημοκρατία έχουμε.

Επειδή, όμως, στη Δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές και σκοτεινά σημεία, έχουν δημιουργηθεί οι θεσμοί. Ένας είναι τα δικαστήρια και ένας άλλος είναι η Εξεταστική της Βουλής. Δουλειά τους είναι να ξεκαθαρίζουν το τοπίο και να δείχνουν στο λαό αυτό που πραγματικά συμβαίνει και όχι ό,τι λέει ή πιστεύει ο καθένας.

Κι αυτό δεν γίνεται μόνο για λόγους διαφάνειας, χωρίς την οποία δεν υπάρχει κανονική Δημοκρατία, όπως πολύ σωστά υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια. Γίνεται και για να μη χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στις Αρχές και στους θεσμούς. Ένας από τους οποίους είναι και ο υπουργός Άμυνας.

Αυτοί οι θεσμοί λοιπόν δεν επιτρέπεται να αφήσουν τον κάθε κακεντρεχή ή συκοφάντη να διακινεί ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας παρεμβαίνει νυχτιάτικα και πιέζει έναν βαρυποινίτη, που από τη θέση του είναι απροστάτευτος και σε αδύναμη θέση, προκειμένου να επωφεληθεί για άλλα πράγματα από εκείνα που υποστηρίζει. Όποια κι αν είναι αυτά τα άλλα πράγματα. Γιατί ο νους των κακεντρεχών μπορεί να πάει μακριά. Δεν είναι σε όφελος ούτε του υπουργού, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της πίστης των πολιτών στην ευνομούμενη Δημοκρατία.

Μ αυτά τα δεδομένα, αναρωτιέται κανείς γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκαν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για αυτές τις συνομιλίες του υπουργού με έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Και γιατί μ αυτό τον τρόπο αφήνουν στο σκοτάδι το ρόλο της μεταμεσονύκτιας εισαγγελέως, καθώς και ενός λιμενικού που καταγγέλλεται ότι εμπλέκεται ως μη οφείλει, αλλά και ως διακινητής απορρήτων καταθέσεων προστατευόμενου μάρτυρα!

Η κυβέρνηση της κάθαρσης, που έχει συστήσει Εξεταστικές ακόμα και για τα δάνεια της Αγγλίας του 1828- 30 δεν έχει κανένα λόγο να απορρίψει την Εξεταστική.

Γιατί, εδώ και πάλι θα συμφωνήσουμε με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος προχτές στην Εξεταστική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, σε ένα κρεσέντο περισσότερο εισαγγελικό παρά πολιτικό κατάγγειλε ότι δικαστές και εισαγγελείς έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά και καθυστερούσαν την απονομή δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα με τις μίζες στα εξοπλιστικά. «Έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν», ξέσπασε ο υφυπουργός.

Συνηγόρησε μάλιστα υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου, ως ριφθέντος «στην πυρά μιας δήθεν κάθαρσης σαν να μην υπήρξε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο», από ένα πολιτικό σύστημα που πήγε να αυτοπροστατευτεί.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο κ Παπαγγελόπουλος, κατά την περίοδο 2003 - 2006 διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2006 τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (αρμόδιος εισαγγελέας για την τρομοκρατία). Τον Ιούλιο του 2009 τοποθετήθηκε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2009.

Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει τη διερεύνηση των παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη ΝΔ (υπόθεση MAYO), την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει κατακριθεί για απραξία.

Επομένως, ο υφυπουργός ήταν παρών σε όλα αυτά τα οποία καταγγέλλει και σε μερικά έχει και ενεργό ανάμιξη ως «πολιτικό σύστημα που πήγε να αυτοπροστατευτεί»… Είτε ως άπραγος είτε ως συνένοχος είτε ως εκβιαζόμενος. Αλλά, η εισαγγελική του πείρα θα έπρεπε να του μάθει ότι δεν επιτρέπεται η ανώνυμη λάσπη κατά ανθρώπων και μάλιστα δικαστών. Ποιοι είναι οι επίορκοι δικαστές και εισαγγελείς που «έκλειναν το μάτια» και που δεν τους κατονομάζει ο κατά τα άλλα γενναίος σε αποκαλύψεις εισαγγελικός λειτουργός; Και γιατί δεν τους κατονομάζει;

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είναι σαφές ότι θέλει κάθαρση μέχρι το μεδούλι. Πολύ ωραία. Απορεί κανείς γιατί δεν θέλει να εντάξει στην κάθαρση, εκτός από την πολιτική περίοδο που υπηρέτησε μεταξύ 2003- 2009, και τη βρώμικη πολιτικοοικονομική εγκληματική υπόθεση Noor 1. Τι έχει να φοβηθεί;

Και δεν είναι ίσως τυχαίο που έρχεται να ελαφρύνει τη θέση του Άκη Τσοχατζόπουλου ως μοναδικού διωχθέντος! Είναι ομοϊδεάτες!

Ο πρώην υπουργός Άκης, σε μια συνέντευξη ποταμό χτες το βράδυ στον ALPHA δήλωσε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίζεις. Υπάρχει τίποτε άλλο;» είπε.

Πραγματικά. Για ανθρώπους με τη νοοτροπία του κ Τσοχατόπουλου δεν υπάρχει τίποτε άλλο συγγενέστερο. Επειδή ΣΥΡΙΖΑ τείνει πια να είναι ό,τι ήταν μέχρι χτες το ΠΑΣΟΚ: Όχι κόμμα. Νοοτροπία. Νοοτροπία ανομίας και ασυδοσίας. Σ αυτό το τοπίο ζόφου τι έχει να κρύψει και φοβάται την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ Π Καμμένος;

Γ . Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.liberal.gr/arthro/150888/apopsi/stili-alatos/ti-fobatai-oti-tha-apokalufthei-stin-exetastiki-o-k-kammenos.html