Αλλη μια start up κάνει διεθνή... καριέρα- Γερμανική εταιρεία εξαγόρασε το Quizdom

Αλλη μια start up ελληνική εταιρεία κερδίζει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον μετά την taxi beat και την Innoetics που εξαγοράστηκαν η μεν πρώτη από την Daimler και η δεύτερη από την Samsung.


Πρόκειται για το Quizdom το δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων που περνά στον έλεγχο του γερμανικού ομίλου  friends4media Group και αποτελεί την πέμπτη για φέτος εξαγορά ελληνικής επιχείρησης.

Το Quizdom είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή παιχνιδιού γνώσης στην Ελλάδα με περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες και παρουσία στην τηλεόραση με το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι “Quizdom The Show”.

Η ομώνυμη εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και η εφαρμογή Quizdom έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από τα μισά smartphones στην Ελλάδα.

Το 2017, η εφαρμογή πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και διατέθηκε στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ευρωπαϊκή εταιρεία mobile εφαρμογών friends4media Group εδρεύει στη Γερμανία και σκοπεύει να καθιερώσει το Quizdom ως βασικό εμπορικό προϊόν του ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της friends4media, Thomas Koller, δηλώνει: «Έχουμε συνεργαστεί με την ομάδα του Quizdom στο παρελθόν και είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία αυτή θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε νέα προϊόντα βασισμένα στο Quizdom και προετοιμάζουμε το λανσάρισμα τους στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Το Quizdom θα αποτελέσει το βασικό brand στην παγκόσμια επέκτασή μας και ανυπομονούμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και γνώσης σε παίκτες από όλο τον κόσμο».

Ο ιδρυτής της Quizdom, Δρ. Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, προσθέτει: «Αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο τόσο για τους χρήστες μας όσο και για τις δύο εταιρείες. Με τη βοήθεια της friends4media, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε νέα και συναρπαστικά παιχνίδια στους χρήστες, καθώς και να τα επεκτείνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, επιβεβαιώνεται η σκληρή και επιτυχημένη δουλειά της ελληνικής ομάδας του Quizdom, η οποία τώρα αποκτά την υποστήριξη ενός ισχυρού ομίλου, ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες δυναμικής ανάπτυξης που παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο».

Πρόσφατα, η εταιρεία Quizdom βραβεύθηκε στα Startupper Awards, ως «Καλύτερη ώριμη startup», ενώ απέσπασε και το χρυσό Hellenic Entrepreneurship Award για το Quizdom Education.

Η νέα αυτή εφαρμογή αποτελεί αυτόνομο προϊόν της εταιρείας Quizdom και αποσκοπεί στο να πρωτοπορήσει στον τρόπο προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Το project αυτό έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και τις ασιατικές χώρες, όπου ο ανταγωνισμός στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά υψηλός.

Υπεύθυνος για το Quizdom και το Quizdom Education στην Ελλάδα ορίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Τσούνης. Ο ιδρυτής Τριαντάφυλλος Ξυλούρης θα μετακινηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της friends4media με σκοπό να βοηθήσει τον όμιλο στη διεθνή επέκτασή του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.