30 Αυγούστου 2017

Βίντεο: Έφηβοι ρισκάρουν τη ζωή τους βουτώντας από τοίχο 20 μέτρων ανάμεσα σε κοφτερά βράχια!

Παιδιά ακόμα και 11 ετών ρισκάρουν τη ζωή τους σχεδόν καθημερινά πηδώντας από μεγάλο ύψος στη θάλασσα, ανάμεσα σε κοφτερά βράχια, σε μια περιοχή του Ντέβον που έχει ονομαστεί εύλογα «Όρμος του Πεθαμένου».

Πρόσφατα, αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν παρέα παιδιών να διασκεδάζει με αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι στην άκρη ενός παραθαλάσσιου πάρκο στο Πλίμουθ. Οι έφηβοι πηδούσαν από την κορυφή ενός τεράστιου πέτρινου τοίχο στη θάλασσα, χωρίς να τους αποθαρρύνει το γεγονός ότι ακριβώς από κάτω βρίσκονται μεγάλα κοφτερά βράχια.


Όπως μπορεί κανείς να δει, η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που είχε διεξάγει ο δήμος μετά τον θάνατο ενός 39χρονου άνδρα από πτώση στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού έφηβοι συνεχίζουν να πηδούν στο κενό σχεδόν καθημερινά από το ίδιο σημείο.

Ο «Όρμος του Πεθαμένου», όπου έχουν πεθάνει αρκετά άτομα τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αποκτήσει με τα χρόνια θρυλικές διαστάσεις στο μυαλό ανόητων νέων παιδιών, που ταξιδεύουν από διάφορες περιοχές της χώρας ώστε να πραγματοποιήσουν ένα άλμα το οποίο θα τους κάνει να φανούν θαρραλέοι στους φίλους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις τον Ιούλιο του 2010, ένας έφηβος έμεινε παράλυτος όταν έσπασε τον λαιμό του σε τρία διαφορετικά σημεία πηδώντας από έναν αρκετά χαμηλότερο τοίχο στον ίδιο ακριβώς όρμο και προσγειώθηκε στα βράχια.