16 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Η μαρτυρία του 24χρονου ήρωα που έσωσε τα δύο παιδιά-Είχε σκοτωθεί σε τροχαίο και ο άλλος γιος της οικογένειας

Οι γονείς του 35χρονου Βενιζέλου, που θυσιάστηκε για να σώσει τα παιδιά του στην παραλία του Γεροποτάμου, είχαν χάσει το 2006 και τον άλλο γιο τους, Κώστα


Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ενός νέου πατέρα, συνιστά εξ ορισμού τραγωδία για μία οικογένεια. Πόσω μάλλον, όταν η μοίρα χτυπά την ίδια οικογένεια, με τον ίδιο τρόπο, δύο φορές μέσα σε λίγα χρόνια. Στις 15 Αυγούστου 2017 ο Βενιζέλος Στρατάκης έχασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά του από τα κύματα στην παραλία του Γεροποτάμου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τον Οκτώβριο του 2006, η οικογένεια Στρατάκη είχε θρηνήσει τον χαμό του 20χρονου τότε Κώστα Στρατάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή.

Γνωστοί, συγγενείς και φίλοι οδήγησαν την Τετάρτη το απόγευμα τον Βενιζέλο Στρατάκη στην τελευταία του κατοικία. Η Ροδιά, το πρώτο χωριό που αντικρίζει κάποιος από απόσταση με το πλοίο στο ταξίδι για το Ηράκλειο, βυθίστηκε στο πένθος, καθώς έχασε ένα από τα παιδιά του. Η οικογένεια Στρατάκη βιώνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς η μοίρα τη χτύπησε αλύπητα τα τελευταία χρόνια. Πρώτα ο Κώστας και μετά ο Βενιζέλος, ο οποίος ήταν μόλις 35 ετών και είχε πάει εκδρομή με τη φίλη του Κατερίνα Καναβάκη και τα παιδιά της στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο. Μία παραλία που είναι γνωστή για τα μεγάλα κύματα και τα δυνατά ρεύματα. Το κακό δεν άργησε να συμβεί ανήμερα της Παναγίας. Γύρω στις 9 το βράδυ άκουσαν τις φωνές των παιδιών. Δίχως να το σκεφτούν και να υπολογίσουν τις συνέπειες, βούτηξαν και οι δύο στο νερό.

Προσπάθησε να σώσει και την Κατερίνα Καναβάκη

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Ροδιάς, οι οποίοι επικοινώνησαν με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βενιζέλος Στρατάκης προσπάθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή να σώσει όχι μόνο τα παιδιά που κινδύνευσαν, αλλά και την 35χρονη συνοδό του. Τα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν. Όχι όμως και ο ίδιος. Μαζί με την Κατερίνα Καναβάκη, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τα κύματα και βρέθηκαν στον βυθό. Όταν ανασύρθηκαν, ήταν πλέον αργά. Η Κατερίνα είχε αφήσει ήδη την τελευταία της πνοή. Ο Βενιζέλος πάλευε να κρατηθεί με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Όμως δεν ήταν αρκετό. Ο 35χρονος πατέρας κατέληξε, προσφέροντας τον εαυτό του θυσία για τη σωτηρία των παιδιών του.

Σάββας Μιχαλάρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η συγκλονιστική μαρτυρία του 24χρονου ήρωα της Κρήτης: Έτσι έσωσα τα δύο παιδιά

Αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στο Ρέθυμνο με τον πνιγμό των δύο γονιών στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους που κινδύνευαν μέσα στη θάλασσα, περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό. Το νεαρό ζευγάρι είχε κατασκηνώσει στην παραλία μαζί με τα τέσσερά τους παιδιά. Δύο από τα παιδιά κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια, με τους γονείς να βουτούν αμέσως στη θάλασσα. «Αυτοί δεν ήξεραν μπάνιο. Ο άνδρας είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο. Βούτηξαν από ένστικτο», λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1.

Στην παραλία, όπου εξελίχθηκε η τραγωδία, υπάρχει μία μικρή ταβέρνα. Ο γιος του ιδιοκτήτη, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, βούτηξε στη θάλασσα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει στην ακτή πρώτα το ανήλικο αγόρι και κατόπιν, με βοήθεια από τον αδερφό του, και το κορίτσι.

Δείτε το βίντεο: