30 Αυγούστου 2017

Ο Τσίπρας μετά την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ γιατι δεν πάει μια βόλτα κι απ' την Κέρκυρα να πει στους δικούς του στην Κασσιόπη ότι θέλει την επένδυση;

Η επένδυση δεν είναι μεγάλη, είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σε μια ….έρημη και άγονη περιοχή που πολύ σοφά οι ντόπιοι ονομάζουν «Ερημίτη», στην Κασσιόπη της Κέρκυρας κάποιοι ονειρεύτηκαν να φέρουν …ανάπτυξη. Πολυτελείς θερινές κατοικίες με σεβασμό στο περιβάλλον που θα προσελκύσουν τουρισμό υψηλής στάθμης.

Ο διαγωνισμός παραχώρησης σε επενδυτές που θέλουν να δημιουργήσουν εκατοντάδες μόνιμες θέσεις εργασίας ολοκληρώθηκε -όχι χθες αλλά- το… 2013 . Φυσικά πέρασε από τον λαβύρινθο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και έχει πάρει ΟΛΕΣ τις αναγκαίες εγκρίσεις όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπάρχουν όμως ορισμένα, πολύ «ειδικά» τοπικά συμφέροντα που αντιδρούν και ζητούν το δικό τους «μερτικό » στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιδρούν έντονα και εμποδίζουν την υλοποίηση του σχεδίου.

Στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενοι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο βρέθηκαν ενώπιον δυναμικών κινητοποιήσεων από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρωτοστατούντος του εκλεγμένου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου, κ. Κώστα Νικολούζου, που εναντιώνονται στη σχετική ανάπτυξη «για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος».

Η επένδυση είναι σχεδιασμένη για να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 500 νέες θέσεις κάθε χρόνο λειτουργίας.

Ο Πρωθυπουργός από το ασφαλές περιβάλλον των εγκαταστάσεων του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ (πολυεθνική Philip Morris) ανακοίνωσε περήφανα ότι η Ελλάδα είναι πλέον δημοφιλής επενδυτικός προορισμός.

Στον Δήμαρχο (του) το είπε;

http://www.toxrima.gr/einai-perifanos-o-prothypoyrgos-gi-ayta/