25 Αυγούστου 2017

Λονδίνο: Ακροδεξιοί απαιτούν να αποσυρθεί το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα

Το κόμμα BNP ζητά τη μεταφορά του μεγάλου Νοτιοαφρικανού ηγέτη από την Πλατεία του Κοινοβουλίου, στη νοτιοαφρικανική πρεσβεία - «Δεν ήταν Βρετανός και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί», τόνισε ο εκπρόσωπος


Το ρατσιστικό μίσος και από τα δύο άκρα εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη, καθώς μετά τις βίαιες συγκρούσεις ακροδεξιών και ακροαριστερών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης μπήκε και η Βρετανία και συγκεκριμένα το Λονδίνο. Ακροδεξιές οργανώσεις απαιτούν να αποσυρθεί το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα από την Πλατεία του Κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι δεν ήταν... Βρετανός και ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να τιμάται με αυτόν τον τρόπο στο γνωστότερο σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα, δε, με το ακροδεξιό κόμμα της Βρετανίας (BNP), ο Νέλσον Μαντέλα όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε τα βρετανικά συμφέροντα, αλλά αντιθέτως, ήταν ένας τρομοκράτης, ο οποίος έπληξε τη Βρετανία με την επαναστατική του δράση στη Νότια Αφρική.

Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος, Ντέιβιντ Φούρνες, δήλωσε πως το μπρούτζινο άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα θα πρέπει να μετακινηθεί από το σημείο που βρίσκεται και να επανατοποθετηθεί εντός της επικράτειας της Νοτιοαφρικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Μάλιστα, κάλεσε τις βρετανικές αρχές να διεξάγουν δημοψήφισμα για το αν ο λαός της Βρετανίας επιθυμεί τη διατήρηση του αγάλματος στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, ή όχι.