21 Αυγούστου 2017

«Σωσίβιο» στον… Στάλιν!

"Από την οργή για την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα που ακολουθεί τους επόμενους μήνες δεν τους γλυτώνει κανένας"

Η αναμόχλευση της συζήτησης , από την πλευρά της κυβέρνησης, για τον ναζισμό, τον κομμουνισμό, τον υπαρκτό σοσιαλισμό, τον Στάλιν, τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κ.λ.π. μόνο πολύ καλοπροαίρετους πολίτες μπορεί να παραξενεύει πλέον. Για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή ο πυρήνας των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τον χώρο της κομμουνιστικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς-μικρή μειοψηφία επί δεκαετίες στην Ελλάδα-η οποία πάντοτε είχε αυτές τις απόψεις. Άρα, όσα λένε σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν την στάση της χώρας μας που δεν συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο το οποίο διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», είναι αυτά ακριβώς που πιστεύουν.

Δεύτερον –και σημαντικότερο- επειδή η ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης με ιστορικούς όρους - έστω και με προφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας- εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι την βολεύει . Όπως θεωρεί ότι την βολεύει να συζητάμε για τις παρελάσεις, τους σημαιοφόρους, την προσευχή και τον εκκλησιασμό στα σχολεία .

Ίσως πράγματι είναι προτιμότερο γι αυτούς, να γίνεται συζήτηση σχετικά με το πόσο μεγαλύτερος εγκληματίας ήταν ο Χίτλερ από τον Στάλιν και όχι γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου φέρνει χαράτσι 48,9% για 70.000 επαγγελματίες. ‘Η ότι από τον Σεπτέμβριο εκατομμύρια πολίτες καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, δόση φόρου εισοδήματος, δόση διακανονισμών, τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, ΦΠΑ και άλλες μικρότερες και μεγαλύτερες υποχρεώσεις.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση πορεύεται με επικοινωνιακές «στρακαστρούκες» και με στόχο να κερδίζει χρόνο φτιάχνοντας μια ατζέντα δημόσιας συζήτησης που εκτιμά ότι την βολεύει. Δυστυχώς (γι αυτούς) οι πολίτες ενδιαφέρονται για τη ατζέντα της καθημερινότητας που βιώνουν. Και από την οργή για την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα που ακολουθεί τους επόμενους μήνες δεν τους γλυτώνει κανένας τους κυβερνώντες.

Ούτε καν ο «πατερούλης» τους, Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι…

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sosivio-ston-stalin