21 Αυγούστου 2017

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που συγκρούστηκε με το αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο με το οποίο συγκρούστηκε αυτό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ανατολικά της Σιγκαπούρης.


Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC, που έχει σημαία Λιβερίας και ανήκει στη ναυτιλιακή Stealth Maritime Corporation S.A. ελληνικών συμφερόντων .

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», σημείωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. «Δέκα ναύτες αγνοούνται και πέντε είναι τραυματίες», πρόσθεσε. Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής εταιρείας
Stealth Maritime Corporation: Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Stealth Maritime Corporation επιβεβαίωσε ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη.
«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης.
Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Μέλος του πληρώματος του εμπορικού πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.

<Πλάτος iframe = "635" height = "357" src = "https://www.youtube.com/embed/_YEhwnuXo8U" frameborder = "0" allowfullscreen> </ iframe>